Nyhed

Roskilde Festival Mudderkortet 2019: Mere Clean og mindre mudder

Mudderkort 06 2019

Har du valgt en god placering til dit telt til årets Roskilde Festival? DMI varsler almindelig dansk sommervejr i festivalugen. Tag et kig på mudderkortet og se, om din camp bliver tør eller tarvelig efter sommerbygerne.

25. juni, 2019

Mudderkortet over Roskilde Festival 2019 viser, hvor vandet vil samle sig, hvis der kommer regn. De blå pletter indikerer, hvilke områder som er i risiko for at blive mudderhuller. Hvis pletterne er lyseblå eller helt over i gul og rød, så er det ekstra slemt. NIRAS’ egen mudderdronning, Teresa Albeck Japsen, som udarbejder kortet hvert år, giver dig en guide til, hvilke områder du skal være opmærksom på i år.

Hent Roskilde Festival Mudderkortet 2019

Clean områdernes peak- og pladdersteder

I år har Roskilde udvidet og anlagt nye ’Clean camp’-områder, hvor festival gæsterne forpligter sig til at rydde op og samle skrald. Men hvor skal de samle skraldet op af mudder, og hvor kan man nøjes med at samle tørt skrald? Teresa og mudderkortet er klar med svar:

”Det ser ud til, at clean-områderne M samt bunden af J og H bliver hårdt ramt, hvis himlen åbner sig. Her skal man måske tjekke mudderkortet en ekstra gang, før man finder sig for godt til rette. Der er bedre chance for en tør camp i E, K, toppen af H og det meste af P,” siger Teresa Albeck Japsen.

Udover i de nævnte clean-områder, skal man også være ekstra opmærksom, hvis man stiller teltet op i det normale camping område G, da det ligger lavt.

F for fantastisk - M for mudder

I år er camping området F blevet større, og det ser ud som et lovende område, fortæller Teresa:

”Den nye del af F er ikke kun centralt beliggende, men den ser også ud til at være tør. Et godt valg, hvis man vil være tæt på alt og er vild med fest hele natten,” siger Teresa Albeck Japsen.

Området M er blevet mindre end sidse år. Og det ligner en smart beslutning fra arrangørernes side, hvis man ser på mudderkortet fra år 2018.

”M plejer at være lidt problematisk, når det kommer til mudder. Det er det også i år, men området er blevet mindre end sidste år, og det gør festivallen klogt i set fra et muddersynspunkt,” fortæller Teresa.

Læs mere om WebGIS her. 

Bagom mudderkortet

Teresa er GIS-konsulent i den rådgivende ingeniørvirksomhed NIRAS, hvor hun arbejder i afdelingen for kortlægning og GIS. Det er netop ved hjælp af højdekurver og GIS-teknologi, at Teresa udarbejder kortet. Hendes første mudderkort kom til verden i 2008, hvor det kun var Teresa selv og hendes camp, der fik gavn af det. Siden 2014 har hun udgivet det på NIRAS' hjemmeside, så festivalens andre gæster også kan få glæde af det.

LÆS MERE: Fly laver 3D-laserscanning af vandløb

Teresas mudderfrie top tre over områder

Teresa har været afsted på Roskilde Festival i 9 år, og hendes mudderfrie favoritter er:

Nummer 1: Område E

Clean out loud-område og generelt mudderfrit. Det er både rent og tørt.

Nummer 2: Område F

Det nye område tæt på festivalspladsen, som både ligger højt og plant, så vandet løber væk.

Nummer 3: Område L

Festområdet i øst med egen scene, hvor gymnasieelevernes fester kan få frit løb.

Se også