Woman receiving grant.  Pil Brix Purup (PIBP)
Tillykke til Pil Brix Purup, som har modtaget P. Ole Fangers forskningslegat 2019. Til højre: Christina Daél, formand for Danvak.
Nyhed

Pil Brix Purup modtager professor P. Ole Fangers forskningslegat 2019

Erhvervs-ph.d.-studerende i NIRAS Pil Brix Purup modtager professor P. Ole Fangers forskningslegat 2019 på Danvak Dagen hos Ingeniørforeningen IDA i København.

15. apr 2019

Forskningslegatet på 25.000 kr. uddeles til lovende unge ph.d.-studerende ved danske universiteter inden for området energi og indeklima. Onsdag den 10. april blev erhvervs-ph.d.-studerende Pil Brix Purup i NIRAS modtager af legatet for sit projekt, som har til mål at gøre det nemt for bygningsdesignere at tage hensyn til indeklimakvalitet i den arkitektoniske bearbejdelse af et byggeprojekt i de tidligere designfaser.

Anerkendelse fra branchen
En glad Pil modtog legatet af Danvaks bestyrelse, som lagde vægt på hendes evne til at forny tilgangen til indeklimaudvikling og –forskning ved at inddrage designpraksis og brug af forskningsmetoder fra softwareteknologi, innovation og antropologi.

”Det er en fantastisk følelse at få den anerkendelse. Som ph.d.-studerende sidder jeg en stor del af tiden alene med det, så det er skønt at blive bekræftet i, at mit arbejde har værdi for branchen. Det er et legat, som jeg ikke rigtig har turdet håbe på at modtage, så jeg er meget stolt,” fortæller Pil.

Efter overrækkelsen holdt hun et kort oplæg om sit projekt. Legatet vil hun bruge på at deltage i konferencer.