Reinsvoll Station building
Projektet omfatter blandt andet en teknisk hovedplan for et nyt krydsningsspor ved Reinsvoll Station nord for Oslo
NYHED

Nyt norsk jernbaneprojekt: NIRAS har underskrevet ny kontrakt med Bane NOR

NIRAS har netop underskrevet kontrakt på ”Reinsvoll Kryssingsspor” for Bane NOR. Dette er det tredje større jernbaneprojekt på mindre end et år i Norge.

28. sep 2018

NIRAS blev tildelt kontrakten med fuld score på forståelse af opgaven samt gode karakterer på organisation, bemanding og referencer og var samtidig ikke billigst:

”Tilbudsfristen var meget kort, men vi brugte tiden rigtigt og fokuserede på de vigtigste elementer. Det kvitterede kunden for i form af fuld score på opgaveforståelsen, og det er en forløsning at vinde – specielt når vi ikke vinder på pris, men på forståelse og kompetence”, siger afdelingsleder Theis Rasmussen.

Projektet, som starter torsdag den 27. september, omhandler udarbejdelse af teknisk hovedplan (forprojekt) for nyt krydsningsspor ved Reinsvoll Station ca. 100 km nord for Oslo. Projektet inkluderer jernbanetekniske fag som spor, tele, kørestrøm, RAMS samt øvrige fag som veje, broer, afvanding, miljø med mere.

Læs mere om jernbaner her. 

Strategisk vigtigt for NIRAS’ satsning i Norge

Selvom projektet er lokaliseret tæt på Oslo, skal projektet ledes fra Bane NOR’s afdeling i Trondheim:

”Det er vigtigt for os i NIRAS, at vores navn bliver bredt endnu mere ud i Norge. Det er derfor en kæmpe fordel, at vi nu skal løse projektet i samarbejde med Bane NOR’s Trondheim-afdeling”, fortæller Theis Tarp Rasmussen, og tilføjer:

”Med dette projekt har vi nu infrastrukturprojekter- og kontrakter i alle regioner i Norge, fra rammeaftale på broer og konstruktioner i nord til store vej- og baneprojekter omkring Stavanger i vest, Oslo i øst og nu også i region midt. Dette er strategisk vigtigt for NIRAS, da vi nu bliver bedre kendt på markedet”.

Vejen til videre vækst

Projektet bliver løst tværfagligt mellem NIRAS i Danmark og NIRAS i Norge samt med stærke samarbejdspartnere – og så er det et strategisk vigtigt projekt i forhold til NIRAS’ satsning på det norske jernbaneområde og vil bidrage til en forsat udvikling af dette, fortæller forretningschef Jan Kragerup:

”Vi har fået etableret et rigtig godt samarbejde mellem NIRAS Norge og NIRAS Danmark, og har fået sat både tilbudsgivning og opgaveløsning i system – vi er inde i en positiv spiral. Med lidt held opnår vi snart en af de helt store baneopgaver, så der for alvor kommer turbo på væksten inden for baneområdet i Norge”, siger han.