Nyhed

Nomineret til Årets Unge FRI-rådgiver 2022

JKT Portraet Web (1)

Anlægsingeniør Jacob Kiel Thomsen fra NIRAS i Aalborg er én af fem nominerede til prisen som Årets Unge FRI-rådgiver 2022 for sit arbejde med separatkloakering i Tørring for Hedensted Spildevand.

1. marts, 2022

Når de fem unge, nominerede rådgivere præsenteres på scenen til Foreningen af Rådgivende Ingeniørers (FRI) årsmøde den 3. marts 2022, er NIRAS flot repræsenteret med Jacob Kiel Thomsen fra Aalborg. Jacob er nomineret til prisen som Årets Unge FRI-rådgiver 2022 bl.a. for sit arbejde med separatkloakering i Tørring.

Projektet er et forsøg på at forbedre miljøtilstanden i Danmarks længste vandløb, Gudenåen. Separatkloakering af et større opland på ca. 28 ha i Tørring skal minimere overløbsmængderne fra kloakkerne i byen, der ligger tæt på åens udspring.

Imponerer med sin evne til at håndtere udfordringer

Jacob har gennem de seneste år været projektleder på flere meget komplekse projekter, som har været præget af en række uforudsete udfordringer. Projekter som han med sin innovative tankegang har løst med god kommunikation, gode samarbejdsevner og ved altid at være ét skridt foran i processerne. Jacob leder ikke bare projekterne, han er samtidig en eminent rådgiver og tør udfordre bygherre med skæve løsninger. Det er en helt særlig evne så tidligt i karrieren.

Jacob er eminent på trods af hans unge alder. Nogle rådgivere når aldrig til det, som Jacob bare kan. Han påtager sig mere, end bare det der er hans eget ansvar.

Jesper Mau Kristiansen, projektchef, Hedensted Spildevand A/S

Jacob tager i høj grad sit rådgiveransvar alvorligt. Han går forrest – i svære situationer såvel som i komplicerede projekter. Allerede her i starten af sin karriere udviser Jacob stort lederpotentiale ved at styre projekter i alle størrelser med et overblik og en kontrol, som sjældent ses lignende i så ung en alder. Hele tiden bevarer Jacob sit blik for alle projektets interessenter samtidig med, at han sikrer maksimal værdi for kunden.

JKT Hedensted Kunde Web

Vi er især imponerede over Jacobs evne til at håndtere udfordringer. En evne som er helt fænomenalt godt udviklet, når man tager hans unge alder og få års anciennitet i betragtning. Dialog mestrer Jacob til perfektion, og gennem denne håndterer han udfordringerne i projekterne med stor ro til både kundernes, kollegaernes og borgernes store tilfredshed. I en branche, hvor projekterne ofte ændres i løbet af udførelsen og pludselig opstående, udefrakommende faktorer kan udfordre planlagte løsninger, er dette en yderst vigtig kvalitet at besidde.

Udfordrer kunden til alternative løsninger

Jacobs baggrund som tømrer skaber et solidt fundament ved at kombinere den praktiske forståelse med den ingeniørtekniske verden. Dette viser sig ved, at Jacob altid har øje for nye veje i projektet og er eminent til at udfordre kunden til at finde alternative løsninger, som er enten smartere eller billigere. Løsninger, som hverken kunden eller myndigheden umiddelbart selv havde overvejet.

Vi er blevet glade for at bruge Jacob som rådgiver i vores projekter. Det fungerer rigtig godt – fx i projektet i Tørring, hvor Jacobs væsen og tilgang til problemløsning passer perfekt ind i projektets dynamik.

Jesper Mau Kristiansen, projektchef, Hedensted Spildevand A/S

På grund af Jacobs helt særlige evner som projektleder er han også netop valgt som projektleder for sin afdelings største anlægsprojekt, der afvikles de kommende år. Størst både hvad angår økonomi og kompleksitet, med forskellige fagligheder i skøn forening samt mange forskellige interessenter. Det er derfor et projekt, hvor Jacobs ledelsesmæssige og kommunikative evner igen vil blive bragt i spil.

JKT Torring Web

Der er ingen tvivl om, at Jacob i fremtiden kan drive det vidt i rådgiverbranchen. Vi er stolte af at have ham om bord i NIRAS, og det bliver spændende at følge ham. Vi hepper på Jacob og venter spændt til torsdag den 3. marts på FRIs årsmøde, hvor vinderen kåres.

Se FRI’s nomineringsvideo med Jacob