Nyhed

NIRAS får arkitektur-ydelser via opkøb

Laangbrodalsskolan Uden Logga

Opkøb af svenske Aperto Arkitekter giver nye ydelser og styrker NIRAS’ kompetencer inden for bygherrerådgivning.

22. august, 2017

NIRAS køber  den svenske virksomhed Aperto Arkitekter og Byggkonsulter AB. Dermed styrker NIRAS sin position som et af Skandinaviens førende konsulentfirmaer med alle tjenester under ét tag. Med opkøbet tilføjer NIRAS arkitekt-ydelser som et nyt område i koncernen. Samtidig betyder overtagelsen af Aperto, at NIRAS’ kompetencer inden for bygherrerådgivning bliver styrket i Sverige.

Aperto blev etableret i 2002 og har i dag omkring 30 medarbejdere. Lige som NIRAS arbejder Aperto med tværgående ekspertiser for at sikre en helhedsorienteret løsning af opgaverne.  Aperto har stor erfaring med at arbejde med skoler, børnehaver, plejehjem og boliger.

Et godt match

"I foråret har vi gennem en række konkrete samarbejder identificeret klare synergier, som vi nu skal i gang med høste, når vi fremover kommer under samme tag. Sammen bliver vi en markant stærkere aktør. Det giver flere udviklingsmuligheder for vores medarbejdere, og vi får større bredde i vores ydelser til gavn for vores kunder," siger Christian Sandberg, administrerende direktør for NIRAS’ svenske forretninger.

"Virksomhederne matcher hinanden både professionelt og kulturelt, hvor et holistisk syn på kundens vision og mål er i centrum. Aperto har en lang tradition for at kombinere arkitektur med bygherrerådgivning og projektledelse. Med de nye rammer får Apertos kunder adgang til et bredere felt af ekspertviden inden for miljø, energi, klimaændringer, lejerrådgivning, infrastruktur og social analyse. Samtidig styrker vi os som virksomhed, hvor vore mål er at levere løsninger til morgendagens samfund med menneske og bæredygtighed i fokus,” siger Christian Sandberg.

Ambitioner for hele Sverige

Apertos grundlægger, Torgny Westerberg, vil lede den nye forretningsenhed og være ansvarlig for udviklingen i Stockholmsregionen.

"Med NIRAS får vi endnu bedre muligheder for at blive selvstændig arbejdsgiver. Sammen bliver vi endnu stærkere med den udvidede krydsekspertise og vil dermed give vores kunder en større merværdi i vores tjenester. Jeg glæder mig til at fortsætte med at vokse. Min ambition er også at styrke vores øvrige kontorer i Sverige med arkitektur-ydelser, "siger han.

Vil du vide mere?

Christian Sandberg

Christian Sandberg

Senior Vice President

Stockholm, Sweden

+46 8 545 533 30

Se også