Nyhed

NIRAS' droner filmer Dansk Melodi Grand Prix

Flere optagelser til lørdagens store tv-show er lavet med NIRAS’ droner.

10. marts, 2014

NIRAS er med bag kameraet til Dansk Melodi Grand Prix 2014. Det er nemlig en af NIRAS’ droner, der har filmet flere sekvenser i showets intro-video, hvor den internationale vinder fra 2013, Emmelie de Forest, medvirker:

”Vi har blandt andet simuleret en regndråbe, der falder fra himlen og ned på den bil, Emmelie de Forest kører i. Og så har vi lavet et par natoptagelser fra luften af Odenses skyline og Arena Fyn, hvor showet bliver afholdt,” siger senior specialist Søren Rolin.

Giver god eksponering

Filmoptagelser som disse er på ingen måde kerneforretning for NIRAS’ dronefolk. Alligevel siger de gerne ja, når lejligheden byder sig.

”Filmoptagelserne fylder højst 1-2 procent af de samlede opgaver. Men de er sjove og giver god eksponering af vores ekspertise,” siger Søren Rolin.

Odense er Danmarks robothovedstad, og derfor har DR forsøgt at tænke robotter og droner ind i showet. Oprindeligt var der vilde planer om, at en NIRAS-drone skulle flyve kuverten med vinderens navn ind til værterne på scenen, men de måtte dog droppes igen af sikkerhedshensyn.

Se også indslag fra TV 2 Fyn om drone-optagelserne til Melodi Grand Prix samt omtale hos Udvikling Fyn og sitet standby.dk.

Vil du vide mere?

Søren Rolin Hvorup Jensen

Søren Rolin Hvorup Jensen

Seniorspecialist

Allerød, Denmark

+45 2019 8763

Se også