Nyhed

Et hotel skal føles sikkert uden at være en fæstning

Colourbox25674112

Sikkerhed er blevet et vigtigt parameter for totaloplevelsen, når forretningsrejsende og turister checker ind på et hotel. Gæsterne skal føle sig trygge, men et hotel må aldrig blive et ’Fort Knox’.

22. maj, 2018

For dig er det måske først, når værelsesdøren smækker, og låsens diskrete klik følger trop, at du tænker på hotellets sikkerhedsforanstaltninger. Men i virkeligheden har du allerede krydset flere nøje designede sikkerhedsområder, længe inden at du lægger dig træt på hotelsengen.

Sikkerhed på hoteller spiller mere og mere en afgørende rolle for, hvor virksomheder vælger at indkvartere deres medarbejdere, og familier vælger at overnatte på deres ferie. Derfor investerer mange hoteller i sikkerhed, så deres gæster kan føle sig trygge. Men det afgørende for kundens oplevelse er, at sikkerheden ikke bliver for fremtrædende på et hotel.

”Nøglen er at skabe en underbevidst følelse af tryghed hos gæsten. Et hotel må aldrig blive en fæstning, som virker afskrækkende og intimiderende på gæsten. Derfor skal man pakke hoteller ind i sikkerhed på en naturlig måde, hvor det ikke springer i øjnene,” siger sikringsrådgiver i NIRAS Poul Frank Isager, der også er specialist i hotelsikkerhed.

Diskret sikkerhed er bedst

Mange hotelgæster i Danmark kommer fra lande, hvor deres bevidsthed om sikkerhed er på et højere niveau qua det, der et sket i deres verdensdele. De kommer derfor hertil med en forventning om, at de danske hoteller har det samme sikkerhedsniveau som hotellerne i deres hjemland. Men selvom sikkerhed er vigtigt, ønsker de færreste, at sikkerhedsforanstaltningerne stikker dem i øjnene.  

”Sikkerhedens første devise er, at den skal være diskret. En jern-pullert kan stoppe en bil i høj fart mod at køre ind i et hotel, men gæster ønsker ikke som det første at møde fem jernstolper foran deres hotel. Derfor kan man med fordel integrere en pullert som blomsterbede, cafeborde eller et cykelstativ foran hotellets facade,” forklarer Poul Frank Isager.

Et andet godt eksempel på en diskret sikkerhedsforanstaltning er brug af videoovervågning. Den skal ikke virke intimiderende men både være kriminalpræventiv og effektiv, hvis man skal efterforske en hændelse. Så hoteller skal altid fortage beviste valg om kameraplaceringer og ikke mindst krav til anvendelse.

Ny trend er sikre mødelokaler

NIRAS rådgiver - og har rådgivet - mange af de danske hotelkæder. En helt ny trend inden for hotelsikkerhed er sikre mødelokaler, som gør det muligt for virksomheder at mødes et sted, der ikke nødvendigvis er fyldt med teknik, der kan aflyttes.

”I et sikkert møderum er diskretion og sikring imod aflytning tænkt ind i design og tilgængelighed udefra. Derved skaber man et miljø, hvor du kan afvikle fortrolige møder med en viden om, at der er sikre rammer. Mødelokalet skal tilses med elektronik-hygiejne som service, og helt simplet skal det være muligt at deponere mobiltelefoner inden mødets start,” siger Poul Frank Isager.

Se også