Nyhed

Center for Sundhed, Holstebro, er 'Årets sundhedsbyggeri 2018'

Cfs Kaaret Som Aarets Sundhedsbygger

Nohrcon kårer Center for Sundhed (CFS) i Holstebro som årets sundhedsbyggeri blandt fem indstillede sundhedsbyggerier. NIRAS har stået for alle ingeniørdiscipliner på projektet inklusiv byggeledelse.

8. maj, 2019

Prisen "Årets sundhedsbyggeri" blev overrakt til arkitekten Arkitema og bygherren Holstebro Kommune på konferencen Fremtidens sundhedsbyggeri 2019.

NIRAS har stået for alle ingeniørdiscipliner på projektet inklusiv byggeledelse.

”Vi har haft et godt samarbejde med arkitekten, Holstebro Kommune og Region Midtjylland om det flotte projekt, som helt sikkert fortjener prisen. Jeg vil især fremhæve det flotte atrium, som binder de mange sundhedsfaglige funktioner sammen på en enkel, logisk og smuk måde. Herfra kan man let overskue huset, og den store atriumtrappe markerer sig midt i rummet, så man ikke er i tvivl om, at den udgør husets hovedfærdselsåre,” siger projektchef i NIRAS Jens Grønbæk Eriksen.

Det sagde dommerne:

  • "Smuk, fleksibel ramme om en bred vifte af sundhedstilbud. Det er lykkedes at skabe adskilte enheder med et samlende midtpunkt, som både offentlige og private, akutte og dagligdags sundhedstilbud og psykiatri vil kunne se sig selv i. Meget smuk løsning, hvor alle funktioner bliver ligeværdige."
  • "Højt kommunalt ambitionsniveau har givet mulighed for at bygge et samlet og imødekommende sundhedstilbud, der fremstår udført i god kvalitet. Klart logisk overskueligt indefra. Det centrale rum medvirker til en klar intuitiv way-finding."
  • "Rigtig flot arkitektur og jeg kan rigtig godt lide tanken bag byggeriet. Alt inden for sundhed er samlet et sted, hvilket gør det lettere for brugerne at forholde sig til."

De fire øvrige nominerede projekter var:

  1. Demenslandsbyen Tornhøjhaven, Aalborg,
  2. Nyt Psykiatrisk Center, Skejby,
  3. Seniorboligerne i Diakonissestiftelsen,
  4. Frederiksberg og Hvidovre Sundhedscenter, Hvidovre.

De fem projekter var udvalgt af en jury nedsat af Nohrcon, der bestod af udvalgte fageksperter. Efterfølgende kunne alle stemme på et af projekterne, og her opnåede Center for Sundhed således flest stemmer.

Nohrcon er en privatejet og uafhængig, danskbaseret virksomhed, der har specialiseret sig i at afholde kurser og konferencer om fremtidens byggeri.

Vil du vide mere?

Jens Grønbæk Eriksen

Jens Grønbæk Eriksen

Projektchef

Aarhus, Denmark

+45 8732 3322

Se også