Nyhed

AkademikerPension skal opføre prestigefyldt bymidteprojekt og NIRAS er ingeniører på projektet.

ALLERØD KULTURTORV Forsidebillede

Illustration: C.F. Møller Architects / URBAN POWER

Nu kan borgerne i Allerød glæde sig til, at byens bymidte snart får tilføjet et område med nye boliger, en hyggelig cafe og foreningslokaler.

23. juni, 2023

Naturen ind i byen

Helt konkret bliver der opført tre ejendomme med cirka 100 lejligheder, en café, 800 m² offentlige lokaler og en P-kælder. Grundene ligger i et område, der af mange kendes under navnet “Allerød Kulturtorv”, og som ligger i smørhullet mellem byens S-togs-station, gågaden og Ravnsholt Skov. 

I stedet for at maksimere byggeriet til de mulige 12.000 m² har parterne fokuseret på at lave et projekt hvor der er plads til det grønne og rum til at være sammen, hvorfor projektet forventes at blive cirka 10.000 m².

Allerød Kulturtorv og byens nye pladser

For at styrke det sociale liv mellem bygningerne bliver de nye bygninger tæt forbundet til de nye byrum.

Byens succesfulde teater, Mungo Park, får en ny grøn forplads, der ligeledes danner forplads til de 800 m2 nye foreningslokaler, som kommer til at ligge i stueetagen i et af de nye byggerier.

Også byens bibliotek får en ny forplads, omkranset af Bibliotekshusene, der også får café med mulighed for udeservering.

Et langsigtet byudviklingsprojekt med bæredygtige løsninger

Projektet er drevet af langsigtede løsninger, der giver værdi for både beboere og den omkringliggende by. Der er fokus på at skabe balance mellem by, erhverv, mennesker og miljø, mens både Allerød Kommunes og AkademikerPensions målsætninger for den grønne omstilling skal understøttes.

Team:

Bygherre: AkademikerPension

Bygherrerådgiver: Kuben Management

Arkitekt, Boliger: C.F. Møller Architects

Arkitekt, Bebyggelsesplan og byrum: URBAN POWER

Ingeniør: NIRAS

Advokat: Bruun & Hjejle

De nye byggerier kommer derfor til at opfylde den frivillige CO2-klasse-taksonomi compliance med en ambition om et lavere CO2-aftryk og bliver Svanemærket. En af vejene dertil går blandt andet gennem brug af langtidsholdbare materialer og løsninger. Derudover indgår der biodiversitetsbede og regnvandsbede i byrumsprojektet.

Vil du vide mere?

Lars Eggert Nielsen

Lars Eggert Nielsen

Markedschef

Allerød, Denmark

+45 4299 5318

Se også: