Nyhed

Fra Keramikfabrik til hjernefabrik i Næstved

IMG 2607 (1)

Der er igen kommet godt gang i den tidligere keramikfabrik på Kählersbakken i Næstved, hvor rådgivervirksomheden NIRAS har fået lokalkontor. Efter nogle måneder i de nye omgivelser var det tid til at fejre det med en nytårskur.

26. januar, 2024

Torsdag havde NIRAS i Næstved budt ind til nytårskur for at netværke samt fortælle om projekter og lokale indsatsområder bl.a. indenfor kystsikring, grøn energiomstilling, ’det rekreative renseanlæg’ og alternative muligheder for fødevareproduktion i regionen.

”I en tid, hvor vi alle arbejder digitalt, har møder online og arbejder smidigt sammen på kryds og tværs af by- og landegrænser, må vi ikke glemme alle fordelene ved at mødes og være til stede lokalt, tæt på kunder og projekter,” fortæller Jacob Jensen, markedschef og kontorleder i NIRAS Næstved. Ud over fordelene ved at være tæt på projekterne på Sydsjælland og øerne, understreger Jacob også, at NIRAS er glade for at være med til at skabe arbejdspladser i området.

Moderne kontorfaciliteter med viden som drivkraft

De gamle bygninger på Kählersbakken husede tidligere keramikvirksomheden Kählers produktion og showroom, men er nu omdannet til moderne kontorfaciliteter, og NIRAS flyttede ind i 2023.

Borgmester i Næstved Carsten Rasmussen holdt tale og fortalte begejstret om barndomsminderne fra Kählersbakken. Her kunne man gennem vinduerne se Kähler-keramikerne arbejde i deres store forklæder i støv og varme for at holde produktionen på fabrikken i gang. ”I Næstved er vi utrolig glade for det, I laver i NIRAS. Kommunen møder altid topprofessionelle eksperter og på en eller anden måde virker det helt naturligt, at der nu skabes viden her fra en slags hjernefabrik på Kählersbakken”, fortalte Carsten Rasmussen i sin tale.

Historiske bygninger med et drys af Kähler

At Kähler har haft deres daglige gang i bygningerne, fornægtes ikke både ude og inde. Store dele af bygningskomplekset er erklæret bevaringsværdigt, og når man kigger lidt omkring, kan man godt forstå hvorfor. I de øverste kontorer har kunstnerne malet på den gamle skorsten, og udenfor på bygningen pryder smukke keramiske klinker muren,  og Kählers kendte logo pryder belægningen. I kælderen kan man stadig se de gamle keramikovne og resterne fra Kählers showroom og museum.

Inspiration til kystsikring, grøn energiomstilling og andre innovative ingeniørydelser

Hvad det helt præcist er, at de kloge hjerner fra NIRAS laver på Kählersbakken nu, fik de fremmødte til nytårskuren et godt indblik i under de faglige oplæg. ”Tanken var at vise vores kunder i Næstved nogle af de spændende projekter, som vi laver her i området. Oplæggene skulle gerne inspirere og vise, på hvilke fagområder vi kan hjælpe med at skabe nytænkning og udvikling i”, forklarer Jacob Jensen om en af tankerne bag nytårskuren.

Den seneste tid har budt på oversvømmelser i stor stil. Og med så mange kystnære områder i nærheden var det ifølge Jacob Jensen oplagt at fortælle om NIRAS’ arbejde med højvandsbeskyttelse. På samme måde skulle et oplæg om grøn energiomstilling være med til at vise alle de tiltag, der sker på området. I NIRAS kalder man det GREENsition, og der fokuseres især på vind, højspænding og brændstoffer.

Et andet af de faglige oplæg skulle give inspiration til nye forretningsområder i regionen. Her har NIRAS bl.a. set på alternative muligheder for fødevareproduktion. I en lidt anden boldgade sluttede man af med et indlæg om renseanlæg, og hvordan NIRAS i forskellige projekter har været med til at skabe rekreative områder og værdi til lokalområdet ved at tænke lidt anderledes, når renseanlæg skal renoveres eller nybygges.

Lige nu huser Næstvedkontoret eksperter fra miljø, vand, natur, forsyning og infrastruktur, og der satses på, at flere af NIRAS’ ekspertiseområder vil slutte sig til hjernefabrikken på Kählersbakken.

 

 

Vil du vide mere?

Jacob Jensen

Jacob Jensen

Markedschef, kontorleder

Næstved, Denmark

+45 4299 0313

Se også: