Nete Rue Kay er beregner med stort B

Neka Pc

Ingeniør Nete Rue Kay har specialiseret sig i at udregne og give kvalificerede bud på, hvad byggerier, der ikke er tegnet færdige endnu, kommer til at koste.

Ingeniør Nete Rue Kay er beregner med stort B. Hun elsker at nørde Excel-ark med betonpriser pr. kubikmeter og dykke ned i licitationsresultater – og til godnat-læsning finder man vejledninger fra Værdibyg på hendes sengebord. Alt sammen kvalificerer hende til at fortælle bygherrerne, hvad deres byggeri kommer til at koste.

Lige nu har hun travlt med at granske og sammenligne budgetter i forbindelse med ombygning, renovering og nybyggeri, når man  sammenlægger Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole til en fælles folkeskole med fritidstilbud, Damhusengens Skole, som skal opføres i København.

Projektet foregår i et strategisk partnerskab, og Netes rolle er via dialog at hjælpe til gensidig forståelse mellem entreprenør, arkitekt og bygherre om de økonomiske muligheder og faldgruber i entrepriseaftalerne. Det kræver, at hun har styr på alt, hvad der står i budgettet og for eksempel kan svare på, om den ene facadeløsning er dyrere end den anden.

”Jeg elsker at nørde i priser og kan sagtens bruge tid på at analysere et licitationsresultatet for sjov,” siger Nete.

Prisen får et sandhedstjek

Nete er én af rådgiverbranchens bedste beregnere. Udover en teoretisk baggrund som ingeniør har hun praktisk erfaring fra entreprenørbranchen. Den erfaring er guld værd i rollen som rådgiver i forhold til at vurdere, om en pris er realistisk.

”Prisen får altid et sandhedstjek. Det er vigtigt at kunne bruge sin sunde fornuft. Jeg taler meget med mine kolleger i kalkulationsteamet, hvor vi er gode til at træde et skridt tilbage og gennemskue, hvor fejlen er, hvis en pris ser forkert ud,” siger Nete.

Database med licitationspriser gennem fem år

Netes yndlingsværktøj er en database, hvor NIRAS igennem fem år har samlet licitationspriser fra et trecifret antal mellemstore og store byggerier.   

”Her har vi et kæmpe datagrundlag og kan på den måde forudse priser. Vi ved, hvad tingene koster og hvorfor. Det er af kæmpe værdi for vores kunder,” siger Nete.

Nete bruger også kalkulationsprogrammet SIGMA og henter viden fra byggeribranchens videnscenter MOLIOs databaser og vejledninger fra bl.a. Realdania og Vejdirektoratet.

Anerkendt for at kunne regne den ud

Hos NIRAS sætter Nete pris på at arbejde med et fagområde, hvor der er direkte belønning fra hendes indsats.

”Det er fedt at være anerkendt for at kunne regne den ud. Jeg får feedback og kan formidle indsigt om, hvorfor tingene i og udenom et byggeri koster, som de gør, slutter Nete.

Vil du vide mere?

Nete Rue Kay

Nete Rue Kay

Rådgiver, byggeøkonomi

Allerød, Denmark

+45 4045 2418

Se også: