Hun styrker arbejdsmiljøet

Imagewithfallbackandmagik

Hun har over 3000 timers rådgivning inden for arbejdsmiljø på sit cv. Takket været det, har arbejdsmiljøkoordinator Liselotte Rasmussen været med til at få NIRAS op i superligaen inden for arbejdsmiljø som autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Der er stor fokus på arbejdsmiljø inden for byggeri, da branchen har en kedelig 2. plads inden for dødsulykker kun overgået af landbrug, skovbrug og fiskeri.

På byggepladsen gør hun en forskel på arbejdsklimaet i hverdagen, hvor en stor del af løsningen på mange af udfordringerne ligger i kommunikation. Det er Liselotte god til.

”Du må ikke undervurdere værdien af også at arbejde med de bløde værdier på en arbejdsplads. At inddrage medarbejderne, styrke respekten mellem fagene og sørge for, at alle kommer ind i et godt flow. Det giver et godt arbejdsmiljø,” siger hun.

Skaber overblik over reglerne

Ud over de traditionelle ingeniørydelser bistår NIRAS kunderne med at analysere behovet inden for arbejdsmiljø – herunder at give værktøjer til at løse problemerne selv fremover.

”Det handler om at afhjælpe arbejdsmiljøproblemer og forebygge gentagelse. Jeg hjælper med at løse bygherrens arbejdsmiljøforpligtelse både, når de projekterer ved skrivebordene, og når de går i jorden på byggepladserne. Jeg skaber overblik over arbejdsmiljølovgivningens regler og vejledninger,” siger Liselotte.

Jobbet er alsidigt og involverer både det fysisk og psykisk arbejdsmiljø.

”Jeg fokuserer blandt andet på detailplanlægning – f.eks. hvor bilerne skal køre ind på en byggeplads – og om der er arbejdsområder, der falder sammen – f.eks. en, der kører med en kran samtidig med, at en anden arbejder på jorden,” siger Liselotte. 
Hun tager sig også af mere generelle ting som oprydning, afskærmning og adgangsveje, og om medarbejderne modtager ordentlige instrukser om, hvor dan de skal udføre deres arbejde.

Liselottes mantra er, at effektive byggeprocesser i høj grad både handler om et godt flow, planlægning og samarbejde.

Ingeniører har stor æstetisk sans 

Arbejdsmiljøspecialisten roser NIRAS for at være et sted med højt til loftet og respekt for arbejdsmiljøindsatsen.

”Jeg har ikke så mange kolleger, der udelukkende arbejder med arbejdsmiljø, men de er interesserede. Jeg oplever ingeniører som sjove – og for rigtig manges vedkommende – med stor æstetisk sans.”

Vil du vide mere?

Liselotte Rasmussen

Liselotte Rasmussen

Arbejdsmiljøkoordinator

Allerød, Denmark

Født: 1966 
Uddannelse: Master i teknisk miljøledelse, DTU. 
Arbejdsmiljøuddannelse som koordinator for bygge og anlæg. 
Fysioterapeut. 
Ansat i NIRAS: Siden 2015

Kontakt

Se også: