Specialist til klimaomstilling af byggeriet og dets energiforsyning

Job image
 • Forretningsområde: Byggeri
 • Land: Danmark
 • Kontor: Allerød
 • Ansættelsesvarighed: Permanent: Fuldtid
 • Ansøgningsfrist: Behandles løbende

Søg stillingen

NIRAS er en international rådgivningsvirksomhed med aktiviteter inden for blandt andet byggeri og infrastruktur, procesindustri, forsyning, miljø og natur, klima og energi samt planlægning og udviklingsbistand. Vores 2.700 specialister løser kundernes udfordringer med udgangspunkt i vores værdier - vi lytter, vi lærer, vi leverer. Vi tror på, at samarbejde, videndeling og kreativitet er vejen til at skabe mest værdi for vores kunder. Vi omsætter for ca. 2 mia. kr. fra kontorer i mere end 30 lande i Europa, Afrika, Asien og Australien. Hos NIRAS tror vi på, at diversitet gør os stærkere, og derfor arbejder vi ud fra princippet om ligeværdighed og med fokus på SDG-målene. Vi værdsætter mangfoldighed i alle former og opfordrer alle kvalificerede til at søge stillingen.

Hvordan bliver vores byggeri klimaneutralt i samspil med samfundet og energiforsyningen?

Vil du arbejde med bæredygtighed i et større perspektiv? Hvor du i samarbejde med vores kunder, optimerer byer og bygningers klimaftryk og peger på vejen mod klimaneutralitet – net zero pathways

Vi ser, at byggesektoren i dag er ambitiøs udover sædvanlig teknisk bæredygtighed, hvilket skaber nye udfordringer. Bygherre ønsker i stigende grad at bidrage til den grønne omstilling, hvilket medfører klimatiltag udover egen matrikel og et aktivt samspil med energisystemet. Dette sker eksempelvis gennem produktion af vedvarende energi lokalt eller nationalt, en symbiose med naboer og understøtning af energisystemerne med fleksibelt forbrug og lokale lagre.

I NIRAS kalder vi denne udvikling for GREENsition, og den åbner op for nye rådgivningsperspektiver. Derfor søger vi flere kollegaer, der vil være med til at holde NIRAS i front.Om jobbet

Som vores nye kollega kommer du til at arbejde med byggeriets klimabelastning og dets samspil med forsyning og ressourcer. Med  konkret viden om byggeriets klimabelastning, den danske energiforsyning og dens løbende omstilling til at være grøn og emissionsfri, vil du kunne udarbejde og realisere planer for klimakompensering og optimalt samspil med energisystemet. Du ser mulighederne i en bred kontekst fra materialevalg og driftsoptimering til vedvarende energi, energilagring og carbon capture.

Du vil deltage i mange forskellige bygge- og forsyningsprojekter i samarbejde med mange specialister fra andre fagområder, både internt på vores kontor og eksternt. 

Vi er en fleksibelt arbejdsplads med højt til loftet, hvor vi også giver os tid til at se hinanden som mennesker. Det skaber et godt sammenhold og en fantastisk arbejdsplads. Vores kommende kollegaer motiveres i fællesskabet om at omdanne faglig viden og teori til praktiske løsninger, der også kan udføres i virkeligheden.

 


Om dig

 • Du er uddannet ingeniør med speciale i energisystemer, byggeri eller klima.
 • Du har kendskab til byggeriets klimabelastning og LCA metoder.
 • Du skal evne at se bygningens bæredygtighed i sammenhæng med den overordnede forsyning.
 • Du skal være i front på de nye energisystemer og fremtidens grønne forsyning.
 • Du er tryg ved begreberne elektrificering, forsyningssikkerhed og stabilisering af elnettet.
 • Du er god til at kommunikere komplekse problemstillinger i skrift og tale.
 • Du skal have lyst til at være frontløber indenfor området.
 • Du sætter pris på gode kollegaer og faglig sparring.

 


Vi tilbyder dig

Du bliver en del af  forretningsenheden Build East Technical Design, hvor høj faglighed og samarbejde er i højsædet. Vi lægger vægt på, at du kan udvikle dig fagligt gennem spændende og udfordrende projekter. Vi har et uformelt og velfungerende fagligt og socialt arbejdsmiljø, hvor der altid er kompetente kolleger, du kan spørge til råds.

Vores værdier – vi lytter, vi lærer, vi leverer – er udgangspunktet for måden, vi tænker og arbejder på. Vi tror på, at de værdier er afgørende for, at vi skaber høj kvalitet på tværs af discipliner.

 


Realising your sustainable potential

Vores 600 kompetente kollegaer inden for byggeri baner hver dag vejen for innovative løsninger og realiserer sammen med kunderne det bæredygtige potentiale i projekter og byggerier. Det betyder, at vi konstant søger ny viden, forbedrer vores kompetencer og tager initiativer til faglige netværk, partnerskaber og samarbejder, så vi altid er et skridt foran.

 


Ring, og lad os tale om mulighederne

Lyder stillingen spændende, så ring og få en snak med ekspertisechef Peter Noyé på tlf. 2823 8244 eller forretningschef Lene Holst Kjærgaard på 2128 7303.

Lene Holst Kjærgaard

Lene Holst Kjærgaard

Forretningsdirektør, Byggeri

+45 2128 7303

Peter Noyé

Peter Noyé

Ekspertisedirektør Bæredygtighed, Energi og Indekl

+45 2823 8244