CE-mærkning: Kurser der giver viden om lovkrav til maskinanlæg

Istock 838527584

Undgå problemer med CE-mærkning i dit projekt. Se vores kurser om Maskindirektivets lovkrav til sammenbyggede maskiner og trykbærende anlæg.

I dag, mere end 25 år efter at den første udgave af Maskindirektivet blev implementeret, kender de fleste fabrikanter, teknikere og ingeniører til CE-mærkning. CE-mærket er et lovkrav for, at maskiner kan markedsføres, sælges og ibrugtages i EU-lande.

En lang række produktgrupper er omfattet af Maskindirektivet – lige fra legetøj og små elektriske apparater til små og store industrielle maskinanlæg. De skal alle CE-mærkes. Dette gælder også for maskiner, der fremstilles eller sammenbygges til en virksomheds eget brug, eller hvis man importerer maskiner, der ikke er CE-mærkede, fra tredjelande til eget brug eller til videresalg.

Undgå, at CE-mærkning forsinker dit projekt

De fleste producenter af enkeltstående maskiner eller for eksempel trykbærende udstyr har i dag fuldt ud styr på deres produkter og lovgivningens krav om CE-mærkning. Men situationen er en anden i større projekter, hvor der i projektering og etablering af komplekse, sammenbyggede maskinanlæg ofte er fokus på performance af procesanlæg eller nye teknologier.

Men heller ikke her må man glemme at tage stilling til CE-mærkningens krav til sammenbyggede maskinanlæg, som kan være en kompleks sammensætning af flere forskellige direktiver i kombination med Maskindirektivet – som for eksempel Trykdirektivet (PED) eller ATEX.

Kurser om CE-mærkning

Undgå derfor problemer med CE-mærkning, og hvad dens slags problemer kan medføre af sikkerhedsrisici, forsinkelser af projekter og økonomiske meromkostninger til re-design og udskiftning af anlægsdele.

Se NIRAS ’ kurser i CE-mærkning, som giver indblik i CE-mærknings regelsæt og de praktiske værktøjer, sådan at dit projekt forløber planmæssigt.

Aktuelle kurser

Mere om vores kursusudbud

NIRAS tilbyder forskellige typer af kurser om CE-mærkning, som både kan afvikles på fælles kursushold med deltagere fra andre virksomheder, eller vi kan komme til dig og afholde et kursus specifikt for din virksomhed eller afdeling.

Vores udgangspunkt er disse tre typer af kurser om CE-mærkning.

2 dage: CE-mærkning af komplekse maskinanlæg ifølge Maskindirektivet

Kurset er for rådgivende ingeniører og ansvarlige integratorer af maskinanlæg, medarbejdere og tekniker, der designer nye industrielle anlæg eller moderniserer eksisterende anlæg. Desuden relevant for medarbejdere, der har ansvar for dokumentation af maskinanlæg og er kvalitetsansvarlige, tekniker, der skal arbejde med CE-mærkningen, el-ingeniører og el-entreprenører, der arbejder med design og styring af industrielle maskiner.

Eksempel på aktuelle sektorer: Renseanlæg, pharma, food & beverage, energiforsyning, offshore etc.

2 dage: CE-mærkning af BMS (Building Management Systems) herunder CTS-anlæg, ifølge Maskindirektivet

Kurset er for rådgivende ingeniører, der projekterer BMS/CTS-anlæg til udbud, installations- og servicemedarbejdere fra BMS/CTS-, VVS- og ventilationsbranchen samt entreprenør-, bygherrerepræsentanter og el-entreprenører, involveret i BMS/CTS-anlæg.

Eksempel på aktuelle sektorer: Byggeri og energiforsyning etc.

1 dag : CE-mærkning og certificeringskrav for komplicerede, trykbærende procesanlæg

Kurset er for rådgivende ingeniører, projektledere, byggeherrer, tekniske medarbejdere, der designer, ibrugtager og arbejder med komplicerede, trykbærende procesanlæg, som ofte også er en del af maskinanlæg.

Eksempel på aktuelle sektorer: Byggeri, energiforsyning, mejerier etc.

Vil du vide mere?

Alla Kongstad

Alla Kongstad

Seniorkonsulent

Aarhus, Denmark

Alla Kongstad er ansat i NIRAS' renseanlægsgruppe. Hun har siden 2011 arbejdet med CE-mærkning ifølge Maskindirektivet og Trykdirektivet (PED). I perioden 2017-2022 har Alla ved Teknologisk Institut arbejdet med certificering, rådgivning og undervisning inden for CE-mærkning af komplekse maskinanlæg og trykbærende udstyr.

Alla er medlem af Dansk Standard komiteen S-250 maskinsikkerhed.

Kontakt

Se også: