Data Science

Data Science

NIRAS yder services og rådgivning inden for en stribe data science ydelser. Vi udfører altså data science med begge fødder på jorden, og bruger de rigtige værktøjer og metoder til opgaven. Vi forelsker os i problemet, ikke i løsningen.

Data science med begge fødder på jorden

Data science er for mange et luftigt begreb og kan være svært at sætte i en kontekst af ens egen hverdag. I virkeligheden behøver dataløsninger ikke være så komplicerede og fyldt med så mange buzz words, som ellers er så populære. Vi er kyndige brugere og udviklere af machine learning, data lakes, linked data, BI, og alt det andet smarte. Men ofte kan den rigtige løsning lige så vel være en (videre)udvikling af en god Excel løsning.

Vi arbejder alle med data

De fleste kan nok nikke genkendende til, at vi i stigende grad arbejder med data i hverdagen. Det data vi sidder med, kommer i mange afskygninger. Det kan være Excelark på et netværksdrev, tredjepartssoftware, sensorer, pdf’er, databaser, hjemmesider og meget mere. Vi er glade for data ligegyldig dets form og format – vi har metoder til at sætte automatiske rutiner op, der trækker data ud af systemerne, og sætter dem sammen.

Vores ydelser

Men data i sig selv skaber ingen værdi. Det er indsigterne, beslutningerne og de deraf udførte handlinger baseret på godt organiseret, analyseret og præsenteret data, der skaber værdi.

Vi hjælper derfor med en stribe ydelser, som fordrer denne proces:

Opsætning af datamodeller og -strukturer

Vi hjælper dig med at strukturere dit data og hjælper dig med at forstå hvad der skal til, for at automatiske datarutiner kan fungere i hverdagen.

Udtræk og sammenstilling af datakilder

Vi har mulighed for at sætte automatiserede dataudtræk op, så dit data får liv sammen med andre datakilder.

Automatisk rapportgenerering

Standardrapporter og bilag består typisk af en stor del standard tekst og nogle tabeller, figurer og lignende, der skal ændres fra gang til gang. Vi kan sætte rutiner op, så dette sker automatisk baseret på dine datakilder.

Power BI dashboards

Dashboards bliver typisk brugt til finansielle overblik. Vi anvender dog teknologien til at få indsigter i mange andre typer data.

Avancerede Excel løsninger

Moderne Excel arbejder godt sammen med mange andre data kilder. Det udnytter vi, da vi har eksperter inden for avancerede Excel-funktionaliteter så som Power Query, Power Pivot, DAX og VBA.

Machine Learning

Vi hjælper dig med at finde sammenhænge, identificere tendenser og mønstre samt lave forudsigelser, baseret på data. Det gør vi hovedsageligt ved at anvende statistiske modeller, klassifikationsalgoritmer og klyngeanalyser.

Vi lærer fra os

Ens for alle vores ydelser er, at vi foretrækker at udvikle dem helt i jeres kontekst. Det vil sige, at vi sætter en dyd ud af ikke at introducere nye systemer, og vi trækker data fra jeres system, som det ser ud i dag. Vi yder gerne sidemandsundervisning og opkvalificerer jeres egne medarbejdere, så de kan overtage drift og videreudvikling. På denne måde sikrer I, at læring på jeres projekt forbliver i jeres organisation, og I får opkvalificeret jeres nøglemedarbejdere hvor muligt.

Domæneeksperter i huset

Alle vores løsninger bliver udført i tæt samarbejde med vores domæneeksperter inden for dit område, så vi sikrer at fagligheden er på plads og vores analyser er kausale og ikke blot korrelerede.

Vores tilgang/proces

Vi starter gerne med at designe brugerfladen på din løsning i tæt samarbejde med dig. På denne måde får du typisk en prototype du kan forholde dig til i løbet af meget få dage. Det sikrer os, at du får en løsning, der skaber værdi for dig, og at vi ikke arbejder os i en forkert retning.

Vil du vide mere?

Torben Kirk Wolf

Torben Kirk Wolf

Afdelingsleder, Data Science

Allerød, Denmark

+45 2960 2666

Hasse Kampp Davidsen

Hasse Kampp Davidsen

Seniorkonsulent

Allerød, Denmark

+45 6068 2155

Se også: