3D of the entrance to SCION DTU
Det nye hovedkontor er på cirka 9.000 kvm - hvoraf knapt 3.900 kvm er kontor. Resten er laboratorier og faciliteter til forskning og udvikling.

Scion DTU - FMC European Innovation Center

Nyt højteknologisk domicil til amerikanske FMC

Konvertering af kontorbygning til laboratorier i balance mellem FMC’s høje produktions- og kvalitetskrav, samt Scion DTU’s ønske om bibeholdelse af en æstetisk bygning.

Det amerikanske selskab FMC Corporations nye europæiske hovedkvarter (European Innovation Center) ligger i forskerparken Scion DTU i Hørsholm nord for København.

Det nye hovedkontor er på cirka 9.000 m², hvoraf knapt 3.900 m² er kontor, mens resten er laboratorier og faciliteter til forskning og udvikling.

Det nye domicil samler ca. 200 medarbejdere, hvoraf en del kommer fra eksisterende FMC-lokationer i Europa og USA.

Netop det, at bygningens brugere hovedsagelig sad i USA under designprocessen, stillede store krav til at håndtere hele brugerprocessen - herunder kravspecifikationer m.m., der dannede grundlag for det færdige projekt.

Ingeniørsnilde til lys, indeklima og miljø

Udover laboratorier skulle der nybygges et 500 m² stort væksthus med specieldesign inden for lys og indeklima.

Væksthuset bød på en god portion ingeniørsnilde for at skabe perfekte lysforhold og indeklima, der skal svare til forholdene i Sydspanien. Her kom nutidens kunstige LED-belysning til stor hjælp.

Ombygningen af hovedkontoret havde en stram tidsplan, hvor NIRAS samtidig skulle leve op til FMC’s meget høje produktions- og kvalitetskrav samt Scion DTU’s ønske om en æstetisk bygning.

Udlejers rådgiver

NIRAS var rådgiver for udlejeren Scion DTU på at ombygge hovedkontoret og opføre det nye væksthus.