3D of the entrance to SCION DTU
Det nye hovedkontor er på cirka 9.000 kvm - hvoraf knapt 3.900 kvm er kontor. Resten er laboratorier og faciliteter til forskning og udvikling.

Scion DTU - FMC European Innovation Center

Nyt højteknologisk domicil til amerikanske FMC

Konvertering af kontorbygning til laboratorier i balance mellem FMC’s høje produktions- og kvalitetskrav, samt Scion DTU’s ønske om bibeholdelse af en æstetisk bygning.

Det amerikanske selskab FMC Corporations nye europæiske hovedkvarter (European Innovation Center) ligger i forskerparken Scion DTU i Hørsholm nord for København.

Det nye hovedkontor er på cirka 9.000 kvm, hvoraf knapt 3.900 kvm er kontor, mens resten er laboratorier og faciliteter til forskning og udvikling.

Det nye domicil samler ca. 200 medarbejdere, hvoraf en del kommer fra eksisterende FMC-lokationer i Europa og USA.

Netop det, at bygningens brugere hovedsagelig sad i USA under designprocessen, stillede store krav til at håndtere hele brugerprocessen - herunder kravspecifikationer m.m., der dannede grundlag for det færdige projekt.

Ingeniørsnilde til lys, indeklima og miljø

Udover laboratorier skulle der nybygges et 500 m2 stort væksthus med specieldesign inden for lys og indeklima.

Væksthuset bød på en god portion ingeniørsnilde for at skabe perfekte lysforhold og indeklima, der skal svare til forholdene i Sydspanien. Her kom nutidens kunstige LED-belysning til stor hjælp.

Ombygningen af hovedkontoret havde en stram tidsplan, hvor NIRAS samtidig skulle leve op til FMC’s meget høje produktions- og kvalitetskrav samt Scion DTU’s ønske om en æstetisk bygning.

Udlejers rådgiver

NIRAS var rådgiver for udlejeren Scion DTU på at ombygge hovedkontoret og opføre det nye væksthus.