Man walking between tanks
Et bryggeri i Tyskland skulle flyttes til en industrigrund uden for byen.

Greenfield-bryggeri - flytning fra centrum til industriområde

Erfaring og branchekendskab sikrede let udflytning af historisk bryggeri

Et konkurrencepræget udbud og en struktureret tilgang betød, at en kompliceret flytning af et bryggeri i Tyskland blev nået til tiden og til budget.

Det handlede om at optimere produktion og logistik, da en international bryggerikoncern besluttede at flytte sit bryggeri fra centrum til en industrigrund i udkanten af byen.

Koncernen havde tidligere haft NIRAS til at assistere sig i et tilsvarende projekt. Igen var en optimeret produktion et af de vigtigste succeskriterier. Projektet stillede desuden store krav (KPI) til sikkerhed, miljøbelastning, energiforbrug og reduceret tab.

Den største tekniske udfordring var at genanvende udstyr i betydeligt omfang.

NIRAS kom ind i projektet i forbindelse med basic design. Projektledelsen lå hos bryggeriet, men NIRAS hjalp med at koordinere designet og stod for bryggeri, proces og pakkeri. NIRAS rapporteringssystem blev brugt til at sikre, at de grundlæggende antagelser i projektet blev bekræftet.

Efter basic design lød opgaven på at varetage udbud, forhandlinger med de valgte leverandører samt engineering follow-up.

NIRAS udbudsmodel og udbudsmateriale hjalp med at sikre, at leverandørerne levede op til krav og specifikationer og minimerede desuden risikoen for ændringer sent i projektforløbet.

Den største tekniske udfordring var at genanvende udstyr i betydeligt omfang. Det brugte udstyr kom fra et nedlagt bryggeri udenfor Tyskland og fra det eksisterende bryggeri. NIRAS' erfaring fra tilsvarende projekter hjalp kunden med at vurdere, hvornår og i hvilket omfang udstyret kunne genanvendes.

I løbet af udbudsprocessen sikrede NIRAS' metodiske tilgang og standardiserede udbudsmateriale, at projektet levede op til både tid og budget. En af fordelene ved at bruge NIRAS' ekspertise i forbindelse med bryggeriprojekter er, at konsulenterne enten er bryggerimestre eller industrieksperter. Det betyder blandt andet, at vi taler branchens sprog og forstår vores kunders behov.