Solar cells on a field
Bolivia besidder et betydeligt potentiale for vedvarende energi; primært vind, biomasse og solceller.

Energibesparelser i Bolivia

Billig og tilstrækkelig energi til befolkningen i Bolivia

Bolivia står over for store udfordringer i forhold til at forsyne befolkningen med tilstrækkelig energi til overkommelige priser. IP Consult – en del af NIRAS Group – støtter implementeringen af et nyt program, der skal sikre energibesparelser, og bidrager til uddannelse og undervisning i landet.

Efter mere end 30 års arbejde på udviklingsprojekter i Bolivia skal IP Consult nu hjælpe med at sikre vedvarende energi og energibesparelser i Bolivia.

IP Consults hjælper det bolivianske energiministerium med at sikre energibesparelser samt uddannelse og undervisning i vedvarende energi og energibesparelser på vegne af den tyske udviklings- og samarbejdsorganisation GIZ.

Kæmpe potentiale for energibesparelser

Landet besidder et betydeligt potentiale for vedvarende energi; primært vind, biomasse og solceller, som er stort set uudnyttet. Begrænsede faglige og organisatoriske kompetencer er imidlertid blandt de primære årsager til, at Bolivia har vanskeligt ved at udvikle sine ressourcer inden for vedvarende energi og frigøre international investeringskapital. I stedet for blot at generere mere elektricitet, kan landet også spare på energien.

Bolivias større byer ligger enten i det tropiske lavland eller oppe i Andesbjergene. Det betyder, at de fleste bygninger har brug for airconditioning eller opvarmning året rundt, hvilket i høj grad påvirker landets energiforbrug. Mangel på energieffektive byggestandarder øger denne udfordring.

Landet besidder et betydeligt potentiale for vedvarende energi; primært vind, biomasse og solceller, som er stort set uudnyttet.

Uddannelse vil sikre mere miljørigtige løsninger i fremtiden

IP Consult-teamet hjælper den bolivianske regering med at implementere sit program, som skal sikre en opdatering af energistandarden af offentlige kontorbygninger samt med at etablere en national styrelse for energibesparelser. Der vil desuden blive udviklet og testet et nationalt program for energiaudits.

IP Consult støtter desuden universiteter og tekniske skoler i at udvikle undervisningsplaner og praktisk undervisning inden for vedvarende energi og energibesparelser. Undervisningsplanerne og undervisningen er baseret på en omfattende analyse af arbejdsmarkedet.

Projektet har til formål at sikre, at universiteter og skoler uddanner den fremtidige arbejdsstyrke, som skal indføre og vedligeholde vedvarende energiteknologi og udnytte international finansiering i form af investeringer i vedvarende energi og energibesparelser.

Verdens største kombinerede solcelle-dieselanlæg

NIRAS har allerede støttet forskellige projekter inden for vedvarende energi på vegne af det danske udviklingssamarbejde Danida. Eksempler herpå omfatter verdens største kombinerede solcelle-dieselanlæg i Cobija, et biomasseanlæg i samme by, forskellige vindmølleparker i Santa Cruz i Bolivia samt landets udviklingsplan for vedvarende energi.