Nyhed

Vi 3D-printer ansigtsvisirer mod Corona

Ansigtsvisir Print Stor

NIRAS slutter sig til kampen mod Corona-virussen og 3D-printer 50-60 ansigtsvisirer dagligt til hospitaler og sundhedspersonale landet over.

31. marts, 2020

På Allerød-kontoret er to 3D-printere rødglødende. På en enkelt dag kan de producere mellem 50 og 60 af de ansigtsvisirer, som kan være livsnødvendige for sundhedspersonale på danske hospitaler for at undgå at blive smittet af Corona-patienter.

Smittefare på døgninstitution

Bag produktionen står seniorspecialist Søren Rolin Hvorup Jensen, som begyndte at printe ansigtsvisirer derhjemme på sin egen 3D-printer efter en opfordring fra hans kæreste, som arbejder på en døgninstitution.

”Jeg kan se, hvad de slås med af udfordringer på døgninstitutionen i forhold til smittefare, og derfor begyndte jeg at undersøge, om der fandtes nogle muligheder for at printe værnemidler,” fortæller han.

DK Makers mod Corona

Han fandt bevægelsen ”DK Makers mod Corona,” som i dialog med Region Sjælland opfordrer alle med 3D-printere til at printe et godkendt, frit tilgængeligt spansk design til ansigtsvisir.

Søren fik herefter grønt lys til at benytte 3D-printerne i sin afdeling, som nu printer på livet løs.

”Der står tusindvis af 3D-printere rundtom i Danmark. Det er rørende, at så mange har lyst til at hjælpe. Hvis man selv har lyst, kan man finde alle informationer på ”DK Makers mod Coronas” hjemmeside

Vil du vide mere?

Søren Rolin Hvorup Jensen

Søren Rolin Hvorup Jensen

Seniorspecialist

Allerød, Denmark

+45 2019 8763

Christian Holmegaard Mossing

Christian Holmegaard Mossing

Vice President: Data, Analytics & Planning

Allerød, Denmark

+45 4030 0469

Se også: