Nyhed

Stærkt vandsamarbejde afholder sommerskole for at fremme international videndeling

Krediter Avk

NIRAS går sammen med Aarhus Universitet for at sætte fokus på bæredygtig vandforvaltning, spildevand og vanddistribution med international sommerskole.

24. januar, 2019

En række danske vandspecialister, en gruppe internationale studerende og branchefolk går i sommeren 2019 sammen for at bidrage til at løse en stor samfundsudfordring. På en sommerskole skal de studerende fordybe sig i, hvordan man med helhedsorienteret vandhåndtering og moderne teknologi kan bidrage til både at reducere vandtabet i verden og at udnytte den energi, der kan produceres, når spildevand renses. Begge dele er til fordel for både samfund og miljø.

Markedschef for International Vand i NIRAS, Omar Christian Thomsen, mener, at sommerskolen kan være med til at skabe en fælles forståelse for, hvordan vi håndterer klodens vandressourcer så bæredygtigt som muligt.

”Vi ser sommerskolen som en gensidig udveksling af viden og internationale erfaringer. Vi udbreder vores viden om håndtering af blandt andet vandtab til udlandet, men vi modtager samtidig vigtige erfaringer om, hvordan danske løsninger bedst kan introduceres og implementeres ude i verden,” siger Omar Christian Thomsen.

Stor efterspørgsel efter dansk knowhow

Danmark er frontløber, når det kommer til at reducere vandtab. I Danmark ligger det gennemsnitlige tab af rent drikkevand på ca. 7 procent, hvorimod det ude i verden ikke er usædvanligt, at vandforsyninger mister over 50 procent af det vand, de producerer. Derfor er der internationalt stor efterspørgsel efter danske løsninger.

I NIRAS har vi eksperter inden for alle forsyningsarter og leverer bæredygtige og helhedsorienterede løsninger på tværs af energi- og vandkredsløbet. Derfor vil vi gerne bidrage til at udbrede dansk knowhow på området.

Det gælder både for sommerskolen men indgår også som en naturlig del af ethvert vandprojekt:

”Det er vigtigt for os at dele vores viden både i og på tværs af de projekter, vi udfører. Vi lægger vægt på, at dem vi hjælper, kan videreføre og gerne udvikle de løsninger, vi tilfører,” siger Omar Christian Thomsen.

Stærkt samarbejde

Sommerskolen skal danne grundlag for, at erhvervslivets specialister kan videndele med de internationale studerende om bæredygtig vandforvaltning.

Samarbejdet består af Aarhus Universitet, AVK, Grundfos, Kamstrup, DHI, Skanderborg Forsyningsvirksomhed, Aarhus University School of Engineering, Aquaglobe, WATEC, I-GIS, Aarhus Vand og NIRAS.

Afdelingsleder i NIRAS Mette Neerup Jeppesen fortæller om vandsamarbejdet:

”Vi mener, at viden forpligter. Derfor investerer vi gerne og tager del i vandsamarbejdet og sommerskolen med Aarhus Universitet. Vi mener, det er nødvendigt også i denne del af ingeniørfaget at skabe en tydelig forandring i måden, vi går til faget. Som ingeniørvirksomhed føler vi os forpligtet til at bidrage til mere bæredygtige løsninger og støtter naturligvis derfor også op om at uddanne fremtidens vandeksperter.”

Sommerskolen afholdes 11.-23. august 2019. Læs mere om sommerskolen her

Vil du vide mere?

Mette Neerup Jeppesen

Mette Neerup Jeppesen

Afdelingsleder

Aarhus, Denmark

+45 8732 3250

Se også