Nyhed

NIRAS Sverige investerer stort i eget Geoprobe® udstyr

Niras Geoprobe NS 08320 1920 Photo Jon Nordahl

I mere end 10 år har NIRAS tilbudt Geoprobe® ydelser i Sverige men med primært danske ressourcer. For at øge tilstedeværelsen og leveringssikkerheden i hele Skandinavien, har NIRAS Sverige nu også indkøbt Geoprobe® udstyr.

19. oktober, 2023

Som en del af en meget ambitiøs fremtidsplan for miljøarbejdet i Sverige, har NIRAS Sverige indkøbt Geoprobe® udstyr, der er et lille køretøj på larvefødder, der bruges til at måle forureningsniveauet i jorden på dybder ned til 50 meter. De mobile borerigge har mobilt laboratorieudstyr til on-site-analyse og kan ud over jordprøver også udtage forureningsprøver af vand og poreluft.

Ifølge Tomas Hjorth, der er Vice President for NIRAS Miljø i Sverige, sker denne investering for at imødekomme industriens stigende efterspørgsel efter mere nøjagtige og dynamiske prøveudtagninger. Opgavetypen er dog ikke ny for NIRAS, der i mere end 10 år har lavet undersøgelser i Sverige men med udstyr og bemanding fra Danmark.

”Fremadrettede udgår vi transporten af det ret omfangsrige udstyr fra Danmark og kan levere en mere smidig og fleksibel service til vores skandinaviske kunder,” fortæller Tomas Hjorth, der indtil videre også har ansat en erfaren miljøtekniker til det nye udstyr og har planer om at udvide flokken af teknikere i fremtiden. I første omgang vil arbejdet dog blive udført i samarbejde med NIRAS’ danske medarbejdere.

Sikrer feltdata af høj kvalitet

NIRAS kan levere forureningsundersøgelser på højeste kvalitetsniveau og med gennemtestede teknikker og metoder med Geoprobe®. Med den nye satsning håber NIRAS på at kunne byde ind på flere store projekter i forurenede områder, hvor der er behov for mere detaljerede undersøgelser.

”Det kan både være opgaver, hvor NIRAS udfører hele projektet men også projekter, hvor NIRAS kommer ind som underrådgiver på en specifik del,” forklarer Tomas Hjorth.

Fire grunde til at få NIRAS til at foretage din miljøundersøgelse med Geoprobe®: 

  1. Den selvkørende borerig er fleksibel og kan hurtig gøres klar til at gå i jorden

  2. Boreriggen er relativt lille, og derfor kan vi også komme til, når pladsen er trang 

  3. Hurtig og præcis information om geologi og forureningsudbredelse. Det giver mulighed for realtid-visning, hos kunden, af operatørens skærmbillede fra vores mobile laboratorium via internetopkobling   

  4. 20 års erfaring med prøveudtagningskonceptet. 

Vil du vide mere? Kontakt vores svenske ekspert

Tomas Hjorth

Tomas Hjorth

Vice President

Stockholm, Sweden

+46 8 545 533 05

Læs mere om vores ekspertise her