Nyhed

NIRAS skaber ny fælles skandinavisk forretningsenhed for jernbaner

Rail Norway At Krossen Sira Project Cropped

NIRAS har skabt en ny fælles skandinavisk enhed for jernbaner. Den nye enhed oprettes som følge af, at NIRAS de senere år har fået stadigt flere opgaver på store projekter i Norge og Sverige.

2. september, 2021

NIRAS’ nye enhed for jernbane og skal dække hele det skandinaviske marked, men vil hovedsagelig have fokus på Danmark og Norge. Enheden, der træder i kraft 1. oktober 2021, vil tælle 55 medarbejdere fordelt på kontorer i Allerød, Oslo, Trondheim og Kolding, og den vil blive ledet af Theis Tarp Rasmussen, der samtidig fortsætter med at være leder af NIRAS i Norge.

Enheden fortsætter det stærke fokus rettet mod jernbane i Danmark og Norge, og den vil levere ydelser til Banedanmark, Trafikstyrelsen, DSB, Lokaltog, Movia, Bane NOR, Jernbanedirektoratet samt en række udvalgte totalentreprenører. Enheden dækker alle ydelser relateret til jernbaneprojekter, hvilket også omfatter afledte anlægsarbejder.

”I forvejen samarbejder vores medarbejdere i stor stil på tværs af kontorerne i Danmark og Norge, så vore medarbejdere kender hinanden rigtig godt. Den nye enhed er en logisk konsekvens af den eksisterende situation,” siger  Theis Tarp Rasmussen, der vil dele sin tid mellem kontorerne i Danmark og Norge.

Theis Tarp Rasmussen bliver leder af NIRAS' nye fælles skandinaviske enhed for jernbaner. Han fortsætter samtidigt med at være leder af NIRAS i Norge.

Stærke danske kompetencer og imponerende norsk ordrebog

”Vi ser et stort potentiale i at styrke det skandinaviske samarbejde endnu mere. I Danmark har vi igennem mange år løst flere større og mindre opgaver inden for baneområdet for kunder som Banedanmark, Trafikstyrelsen og lokaltog og har opbygget stærke kompetencer inden for alle relevante fagområder inden for jernbane. Den nye enhed vil styrke vores samlede position i Skandinavien,” siger Carsten Heine Lund, der er direktør for Infrastruktur i NIRAS. 

Han understreger, at de større infrastrukturprojekter er vigtige for NIRAS, fordi de både skaber omsætning og samarbejde på tværs af en række sektorer og forretningsenheder i virksomheden.

”I Norge er vi i løbet af de seneste fire år lykkedes med at opbygge en omfattende portefølje af baneprojekter i tæt samarbejde mellem Danmark og Norge. Vores nye enhed giver os flere muskler og gør os mere robuste. Vores kunder får fordel af vores øgede, fælles kapacitet, og vores medarbejdere får flere muligheder for faglig sparring og udvikling,” uddyber Theis Tarp Rasmussen.

Vil du vide mere?

Carsten Heine Lund

Carsten Heine Lund

Direktør

Allerød, Denmark

+45 6020 1916

Theis Tarp Rasmussen

Theis Tarp Rasmussen

Director

Oslo, Norway

+4523215452

Se også: