Binman collecting garbage
Copenhagen Resource Institute flytter til NIRAS’ hovedkvarter i Allerød i januar 2018 efter opkøb.
news

NIRAS opruster inden for den cirkulære økonomi

Opkøb af Copenhagen Resource Institute giver nye kompetencer og styrker NIRAS’ rådgivning inden for cirkulær økonomi. Flere kunder skal fremover rådgives om at udnytte ressourcerne i affald – også internationalt.

20. dec 2017

NIRAS køber Copenhagen Resource Institute, der siden 2005 har leveret analyser og rådgivning om udviklingen af europæisk affalds- og ressourcepolitik til EU-Kommissionen. Med opkøbet bliver NIRAS en endnu stærkere rådgiver på området for cirkulær økonomi i Danmark såvel som internationalt.

”NIRAS har en ambition om at være den mest innovative og helheldsorienterede rådgiver inden for affald og ressourcer med fokus på værdiskabelse i det samlede kredsløb. Opkøbet af Copenhagen Resource Institute styrker vores rådgivning på et område, der er under hastig udvikling i disse år,” siger forretningschef i NIRAS Jens Brandt Bering.

Efterspørgsel på cirkulære løsninger

Copenhagen Resource Institute har stor erfaring i at arbejde for internationale kunder, samarbejde med eksperter fra miljømyndigheder samt den videnskabelige verden og vil kunne bidrage med ny viden herfra. Det sker blandt andet gennem brede rammeaftaler med EU-Kommissionens Miljødirektorat og Eurostat.

”Vi kan konstatere, at vores kunder hos virksomheder, forsyningsselskaber, kommuner og regioner efterspørger rådgivning i, hvordan visionen om den cirkulære økonomi kan blive til virkelighed. Vi vil både levere beslutningsgrundlaget for den omstilling og rådgive kunderne om, hvordan det kan ske i praksis,” siger afdelingsleder i NIRAS Camilla Damgaard.

Et godt match

NIRAS og Copenhagen Resource Institute har gennem de senere år løst en række opgaver for blandt andre Nordisk Ministerråd og Københavns Kommune.

”Vi matcher hinanden både professionelt og kulturelt. Med de nye rammer kan vi tilbyde kunderne et bredere felt af ekspertviden inden for cirkulær økonomi, hvor fokus er på en effektiv udnyttelse af ressourcer, bæredygtigt forbrug og affaldsforebyggelse”, siger den tidligere ejer af Copenhagen Resource Institute, Birgit Munck-Kampmann.

Samarbejdet bliver nu endnu tættere, idet medarbejderne i Copenhagen Resource Institute flytter til NIRAS’ hovedkvarter i Allerød i januar 2018. De bliver en del af afdelingen for bæredygtighed, ressourcer og cirkulær økonomi, mens Birgit Munck-Kampmann bliver markedschef for cirkulær økonomi.