Nyhed

Køber specialist i føde- og drikkevarebranchen i Storbritannien

Niras Buys Ifp 2020 (2)

NIRAS har erhvervet det britiske selskab Integrated Food Projects, der yder uafhængig rådgivning til føde- og drikkevarebranchen. Opkøbet styrker NIRAS’ muligheder for at yde komplette rådgivnings- og ingeniørløsninger inden for føde- og drikkevaresektoren i både Storbritannien og på globalt plan.

19. februar, 2020

NIRAS styrker med opkøbet af Integrated Food Projects (IFP) sin strategiske position med hensyn til uafhængige rådgivnings- og ingeniørløsninger inden for den britiske og internationale føde- og drikkevaresektor. Som led i opkøbet har NIRAS også erhvervet firmaets datterselskab SDA Design Consultants, der er et rådgivende civil- og bygningsingeniørselskab. Det øger NIRAS’ design- kapacitet i Storbritannien.

Opkøbet af IFP og SDA Design Consultants sikrer NIRAS en førende position blandt uafhængige rådgivere inden for føde- og drikkevareindustrien i Storbritannien.

“Vi er meget glade for opkøbet, og vi er overbevist om, at vores kunder vil få stor glæde af NIRAS’ og IFP’s forenede kompetencer. Ekspertiserne i vores selskaber komplementerer hinanden, og vi kan tilbyde vores kunder en komplet pakke med business consulting og avancerede tekniske engineeringløsninger inden for føde- og drikkevareindustrien,” siger Thomas B. Olsen, der er direktør i NIRAS.

IFP øger NIRAS’ kapaciteter

Med integrationen af IFP gruppen vil NIRAS øge sin strategiske kapacitet inden for business change og supply chain optimering, samt inden for design og etablering af produktionsfaciliteter til fødevarer. IFP gruppen har gennem de sidste 20 år opbygget en stærk kundeportefølje inden for føde- og drikkevaresektoren, og selskabet har de senere år arbejdet indgående inden for det dynamiske område for plantebaserede fødevarer.

NIRAS’ opkøb giver også IFP’s ledelsesgruppe mulighed for at fortsætte forretningens vækst og opfylde målsætningen om at udvikle virksomheden internationalt, samtidig med at man kan støtte kunderne med en bredere vifte af ydelser.

Fakta om Integrated Food Projects

Integrated Food Projects (IFP) blev grundlagt i Derby I 2002. IFP og dets datterselskaber IFP Construction og SDA Design Consultants beskæftiger 40 specialister i rådgivning inden for føde- og drikkevaresektoren.

IFPs hovedkompetencer er business change, projektledelse, samt proces- og civilingeniørløsninger. Firmaet er specialiseret i CAPEX og OPEX projekter inden for føde- og drikkevareindustrien. IFP arbejder i Storbritannien, Holland, Norge og andre internationale markeder.

Læs mere om IFP.

“Det nye samlede team inden for NIRAS, IDF og SDA kan nu trække på en række kompetencer, der tilføjer en ny dimension til den service, som vi tilbyder. Ved at blive en del af NIRAS har IFP styrket sin position betragteligt inden for den britiske og europæiske føde- og drikkevaresektor,” siger Philip Chatfield, der er CEO for Integrated Food Projects.

End-to-end-løsninger

For NIRAS’ vedkommende betyder inddragelsen af IFP gruppen, at virksomheden kan diversificere og forbedre sine ydelser over for den britiske og føde- og drikkevareindustri.

“For NIRAS- og IFP-gruppen betyder dette opkøb, at vi kan tilbyde komplette løsninger, der dækker alle vores kunders behov inden for business consulting, procesdesign og ingeniørløsninger inden for den britiske og europæiske føde- og drikkevaresektor,” siger Thomas B. Olsen.

Vil du vide mere?

Thomas B. Olsen

Thomas B. Olsen

Direktør

Allerød, Denmark

+45 3071 3961

Se også