Nyhed

Attraktiv rammeaftale med Statens Serum Institut i hus

Statens Serum Institut

Aftalen indeholder potentielt meget forskellige opgaver – fra nye laboratorier med højt sikkerhedsniveau til kontorindretninger i bevaringsværdige bygninger.

2. maj, 2019

Statens Serum Institut (SSI) råder over et 55.000 m2 stort campus-område fordelt på 80 bygninger. Den markante bebyggelse – på det tidligere kaserneområde mellem Amager Boulevard og Njalsgade i København – rummer både kontorer, laboratorier, en dyrestald og forsknings- og produktionsfaciliteter som en biobank og vaccinefabrikker.

En ny rammeaftale mellem SSI og NIRAS er netop faldet på plads og omfatter indkøb af teknisk rådgivning og bistand til SSI’s Campus Service i forbindelse med istandsættelses- og vedligeholdelsesarbejde, om- og tilbygninger samt at indrette bevaringsværdige bygninger.

F.eks. forventer SSI, at de skal opføre et nyt laboratorie, ombygge den nuværende kantine og eventuelt udvide en kontorbygning. Samlet set svarer SSI’s kommende projekter til en anslået byggeudgift på DKK 70 mio. de næste to år.

Komplekse og tekniske udfordringer

”Opgaver spænder fra mindre ombygninger til højteknologiske opgaver som ekstremt komplekse og tekniske udfordringer. Der er således noget for både den yngre ingeniør og den teknisk garvede,” siger rammeaftale- og projektansvarlig Flemming Lund Pedersen fra NIRAS.

Og SSI har allerede sat de første fire opgaver i gang, hvor deres køleforsyning skal udvides, en smuk og bevaringsværdig kasernebygning skal transformeres fra et lager til et kontor, fibernetværk skal udskiftes med ti km lyslederkabler, og biobanken, hvor man opbevarer alle danskernes vævsprøver, skal ombygges.

Vil du vide mere?

Flemming Lund Pedersen

Flemming Lund Pedersen

Projektchef

Allerød, Denmark

+45 4810 4493

Se også