Nyhed

Jens Brandt Bering udnævnt til direktør for Forsyning

Jens Svp Annonuncement

Plads til teknisk nysgerrighed og fascination er vigtige elementer, der får medarbejdere til at trives – og så lykkes projekterne også. Det mener NIRAS’ nye direktør for forsyning.

18. maj, 2020

Fra den 1. juli 2020 stiller Jens Brandt Bering sig i spidsen for de mere end 300 eksperter i NIRAS, som rådgiver om vand, energi og affald. Som nyudnævnt direktør for virksomhedens samlede aktiviteter på forsyningsområdet skal han sikre en endnu højere grad af det tværgående samarbejde – både mellem fagligheder, geografier, kunder og partnere – som skaber gode løsninger.

Forsyningssektoren er med til at drive den grønne omstilling fremad mod nye løsninger, teknologier og partnerskaber. Det gælder både for samfundet generelt og i en virksomhed som NIRAS. Om udnævnelsen af Jens Brandt Bering siger adm. direktør Carsten Toft Boesen:

”Jeg ser forsyningsområdet som en styrkeposition for NIRAS, der virkelig har udviklet sig radikalt over de senere år. Vi lykkes med at tiltrække og udvikle solide fagfolk samt stærke projektledere, og vi vokser også internationalt. Med udnævnelsen af Jens er det min klare overbevisning, at vi skaber det bedst mulige grundlag for at fortsætte denne positive udvikling,” siger Carsten Toft Boesen.

”Grøn omstilling lykkes via partnerskaber”

Jens Brandt Bering kom til NIRAS i 2010 fra en stilling som afdelingsleder i ALECTIA (som senere fusionerede med NIRAS). Siden har han været forretningschef med ansvar for flere end 100 medarbejdere fordelt mellem kontorer i Allerød, Holbæk og Næstved. På tærsklen til sit ti års jubilæum i NIRAS udnævnes han nu til direktør for Forsyning.

”Jeg har i snart 10 år haft fornøjelsen af at arbejde sammen med en masse dygtige mennesker i den danske forsyningsbranche. Sammen gennemgår vi en spændende udvikling, og jeg er rigtig glad for at kunne fortsætte samarbejdet med kolleger og samarbejdspartnere i og uden for NIRAS,” siger Jens Brandt Bering, som er overbevist om, at det er de strategiske partnerskaber i forsyningsbranchen, som skal få den grønne omstilling til at lykkes.

”Der er en masse udfordringer, som vi skal løse sammen, så vi trækker samfund og miljø i en mere bæredygtig, cirkulær og digital retning. Det er et vildt interessant og meget vigtigt arbejde,” siger han.

Grøn omstilling og bæredygtighed er vigtige emner – derfor er Jens heller ikke bleg for at sige højt, hvad han mener om for eksempel beskyttelse af drikkevandet eller regulering af forsyningssektoren.

”En dominerende leder vil fejle”

Som leder har Jens en læresætning, der kendetegner hans arbejdsstil. Sætningen er: ”De fede projekter, sammen med de fede kolleger.” Den betyder, at et godt arbejdsklima med plads nysgerrighed er dét, der får projekterne til at lykkes:

”Drivkraften i en organisation som NIRAS kommer af teknisk fascination og kreativitet, som udfoldes i komplekse projekter. Vi finder løsninger på samfundets udfordringer i samarbejdet mellem dygtige kolleger og eksterne samarbejdspartnere,” siger Jens Brandt Bering og forsætter:

”Jeg tror på, at man fejler, hvis man forsøger at være en dominerende leder for højt specialiserede folk. Læresætningen om ’de fede projekter, sammen med de fede kolleger’ er på jævnt dansk, og jeg er helt med på, at det er absolut banalt. Men den favner nogle temaer og en autenticitet, som virker, når det handler om at sikre arbejdsglæde og resultater sammen med kolleger, der er meget stærke på deres fagområder.”

I fritiden samler Jens energi ved at søge ud i naturen på vandre- og sejlture med familien. På jobbet er den gode arbejdsdag, når den tekniske begejstring over ingeniørdisciplinerne kører i højeste gear. Den tilgang er én af årsagerne til, at medarbejdertilfredsheden er bemærkelsesværdig høj blandt NIRAS’ forsyningsfolk.

Jens Brandt Bering overtager ansvaret for Forsyning fra Søren Hageman Christensen. Søren Hageman Christensen fortsætter som regionsdirektør med udgangspunkt i Aalborg og ligeledes som direktør for Byggeri Nord. 

Blå bog:

10 år i NIRAS som forretningschef for Vand og Forsyning. Jens er desuden formand for Miljø- og Klimaudvalget i brancheforeningen FRI, næstformand i DI Vand, bestyrelsesmedlem i Dansk Miljøteknologi samt bestyrelsesformand i Combineering A/S. Desuden er han medlem af Dansk Industris miljøpolitiske udvalg og bestyrelsesmedlem for Det Nationale Netværk for Klimatilpasning.

  • 2020-: Direktør for Forsyning i NIRAS
  • 2010-: Forretningschef for Vand og Forsyning i NIRAS
  • 2007-2010: Afdelingsleder for Vand & Miljø i ALECTIA
  • 2005-2007: Afdelingsleder, Vandforsyning- og grundvandsressourcer, WaterTech (opkøbt af ALECTIA 2007)
  • 2000-2005: Ingeniør i rådgivervirksomheden WaterTech
  • 1995-2000: Civilingeniør, MSc. i Vand og Miljø fra DTU
  • 1993-94: Den Kongelige Livgarde
  • 1992: Student fra Silkeborg Amtsgymnasium
  • 1972: Født den 21. oktober

Vil du vide mere?

Jens Brandt Bering

Jens Brandt Bering

Direktør

Allerød, Denmark

+45 2141 8303

Carsten Toft Boesen

Carsten Toft Boesen

Administrerende direktør

Allerød, Denmark

+45 48104200

Se også