Nyhed

Henrik Juhl er ny markedsdirektør for energi

JUHL 4 Small

Efter to års selvvalgt, kreativ pause vender Henrik Juhl tilbage til rådgiverbranchen som markedsdirektør for energi i NIRAS.

11. april, 2022

Henrik Juhl, 55, er den 1. marts 2022 tiltrådt en nyoprettet stilling som markedsdirektør for energi i NIRAS. Han kommer med næsten tre årtiers erfaring fra Rambølls energidivision, hvor han har varetaget mange forskellige poster – lige fra nyuddannet ingeniør til topleder.

For NIRAS skal Henrik Juhl nu stille sig i spidsen for en ny, tværgående taskforce, der skal arbejde med grøn energiomstilling på tværs af ingeniørdisciplinerne. Det er et strategisk tiltag fra NIRAS’ side, som indebærer investeringer for et trecifret millionbeløb over de næste 10 år – svarende til at hver ottende krone, NIRAS tjener, bliver skudt i indsatsen for grøn energiomstilling. Om perspektiverne for omstillingen til vedvarende energi siger han:

”I Danmark sidder vi med en masse værdifuld viden inden for grøn energiomstilling, hvor vi virkelig har noget at byde på – også internationalt. Meget af vores viden om fx vindmøller eller solcelleparker kan ’rejse’ relativt let. Det repræsenterer altså et væsentligt eksportpotentiale for Danmark, og det er viden, som der bliver stadig større efterspørgsel på globalt. Markedet for grønne energiteknologier vil vokse enormt i de kommende år, og i denne omstilling vil NIRAS gerne være en endnu mere attraktiv samarbejdspartner fremover,” siger Henrik Juhl, der blandt andet skal bidrage til rekrutteringen af en ny koncerndirektør for energi, som NIRAS søger efter.

En god, kreativ pause

I 2020 – efter 28 år i Rambøll – besluttede Henrik at tage en selvvalgt, kreativ pause på ubestemt tid. Over næsten tre årtier havde han i mange forskellige roller og lederstillinger bidraget til en internationalisering og en markant vækst for rådgiverens energidivision. Men nu ville han prøve noget nyt.

”Så det gjorde jeg. Jeg er sådan én, der elsker at designe, bygge og lave ting selv. Der var en lang liste med idéer og projekter, som længe havde presset sig på. Jeg er vild med alt, der har med flyvning og flyvemaskiner at gøre. Og jeg har et pænt stort hobbyværksted, hvor jeg har brugt rigtig mange gode timer. Det er en periode, jeg har været rigtig glad for,” siger Henrik Juhl.

Som en start-up inden i virksomheden

Men så opstår denne mulighed for at tage NIRAS’ energiforretning til et nyt niveau. Og Henrik vælger at sige ja tak til stillingen som markedsdirektør for energi i NIRAS.

”Der er nogle værdier i NIRAS, som jeg godt kan se mig selv arbejde med. Det er fællesskab, tværgående samarbejde, og at det skal være sjovt at gå på arbejde. Desuden er der lavet en ambitiøs plan for at udvikle energi som forretningsområde med opbakning samt god forankring hos medarbejderne og hele vejen op i topledelsen. For at sige det lidt populært, så er det lidt ligesom at få lov til at lave en ’start-up’ inden i en eksisterende, veletableret virksomhed. Det er jo ikke en chance, man får hver dag,” siger Henrik Juhl og fortsætter:

”Jeg har stadig lyst til at arbejde i rådgiverbranchen på grund af det samarbejde, som karakteriserer de fleste projekter i dag. Det er ofte et slags partnerskab, der handler om at lykkes sammen med kunden – og om at lykkes sammen med kollegerne. Når man har den type projekter, hvor alle parterne synes, det er fedt at være med, så går jeg glad hjem fra arbejde. Jeg håber, at jeg kan være med til at tiltrække og finde de mange nye NIRAS-kollegaer, som sætter de samme værdier højt i en verden, der ellers har en tendens til at bliver unødigt KPI-fikseret,” siger han.

Blå bog: Henrik Juhl

28 års erfaring som ingeniør, afdelingsleder, chefkonsulent, country market director og regional director. Har blandt andet været med til at bane vejen for Baltic Pipe, som skal gøre det polske samfund mindre afhængig af russisk naturgas og kul. Privat er Henrik bosat i Blovstrød med sin kone og har to voksne børn.

  • 2022-: Markedsdirektør for energi i NIRAS
  • 2019-2020: Country Market Director Energy Denmark, Rambøll
  • 2009: Business Development & Leadership (SBCA), CBS
  • 2008-2020: Regional Director, Rambøll Oil & Gas
  • 2001: Afdelingsleder, Rambøll Oil & Gas
  • 1999: Chefkonsulent, Rambøll Oil & Gas
  • 1992: Ingeniør, Rambøll Oil & Gas
  • 1992: Civilingeniør i maskin- og konstruktionsteknik fra DTU
  • 1966: Født den 7. maj i Odense

Vil du vide mere?

Henrik Juhl

Henrik Juhl

Markedsdirektør

Allerød, Denmark

+45 4299 5413

Se også: