nyhed

Han er danmarksmester i projektledelse

Foreningen Dansk Projektledelse har kåret direktør for byggeri i NIRAS Mikael Voldborg til årets virksomhedsleder.

29. maj 2017

Direktør for byggeri i NIRAS Mikael Voldborg – før fusionen projektdirektør for byggeri i ALECTIA - kan nu tilføje en ekstra linje i sit cv om, at foreningen Dansk Projektledelse har kåret ham til Danmarks bedste virksomhedsleder i projektledelse.

IPMA står for International Project Management Association, og det er bl.a. foreningen Dansk Projektledelse, der kan certificere projektledere i henhold til procedurer og indhold, som er udviklet og valideret af International Project Management Association (IPMA). Det betyder, at Mikael Voldborg som IPMA-certificeret projektleder er internationalt anerkendt.

Kåringen foregik under en Awards Dinner, hvor Dansk Projektledelse hædrede to ildsjæle, som i årets løb havde markeret sig, samt tre projektledere fra forskellige certificeringsniveauer.

Mikael vandt kategorien Årets virksomhedsleder for at havde tilpasset sin virksomhed for at sikre gode rammer for projekternes succes og på særlig vis løftet virksomhedens projektkompetencer. Den anden ildsjæl var et talent under 35 år.

Synlig dedikation løfter firmaet

Direktør i Dansk Projektledelse Jesper Schreiner, der repræsenterede dommerkomitéen, udtalte ved overrækkelsen:

”Jeg har gennem flere år samarbejdet med Mikael Voldborg om at løfte projektlederkompetencerne i hele ALECTIAs organisation. Dette bevirkede, at vi har:

udviklet, tilpasset og gennemført en større projektlederuddannelse med afsluttende eksamen for nye projektledere

  • designet og gennemført Masterclasses for projektchefer
  • designet og gennemført brush up-kurser i projektledelse for erfarne projektledere
  • designet og udviklet kurser i projektforståelse for fagingeniører mv. 

Alt dette er noget, som Mikael Voldborg tog initiativ til at få til at ske. Det, som er helt særligt ved Mikael Voldborg, er, at han deltog på fuld tid på alle initiativerne inkl. udviklingsmøderne. Det er på grund af denne synlige dedikation til at løfte projektlederkompetencerne i organisationen, at jeg mener, at han skulle indstilles til årets virksomhedsleder i relation til projektledelse.”

Stolt og overrasket

Mikael Voldborg blev både overrasket og stolt, da han hørte om prisen.

Han mener, at NIRAS kan bruge prisen til at profilere, at firmaet mener det seriøst, når vi sætter projektledelse på dagsordenen – ikke mindst i rekrutteringsøjemed.

Og på spørgsmålet om, hvad humlen er i god projektledelse, svarer Mikael:

”Erfaring, værktøjer og adfærd” som er IPMA’s tre tema-cirkler.

I det tidligere ALECTIA har man gennem en årrække fået IPMA-certificeret (på niveau C og B) en række af de bedste projektledere dels for at give dem et kompetenceløft, dels for at kunne tilbyde kunderne projektledere med anerkendte certifikater.