Nyhed

Fra ghetto til "Bedste Byrum" og arkitektur i verdensklasse

Arkitekturens Dag Header Image

Mandag den 2. oktober modtog NIRAS prisen "Bedste Byrum” for infrastruktur- og prestigeprojektet "Fremtidens Vollsmose" i forbindelse med fejringen af Arkitekturens Dag i Odense.

3. oktober, 2023

Hvert år præmierer Odense Kommune bygninger og anlæg i kommunen, der har særligt høj arkitektonisk kvalitet inden for tre kategorier: bedste byrum, bedste nybyggeri og bedste renovering. Dette sker til Arkitekturens Dag, hvor årets tema var bæredygtige byer og lokalsamfund.

NIRAS var rådgiver på infrastrukturprojektet og i samarbejder med arkitekt og underrådgiver, Arkitema, har Vollsmose boligområde gennemgået et udviklingsløft fra at være et ghettopræget boligområde til en urban bydel med nye stier, nyt promenadestrøg belagt med den ikoniske Odense-klinke og grønnere byrum. Det nye attraktive byrum skal bidrage til at understøtte en tydelig identitet og sikre et trygt og naturligt flow til glæde for bilister, cyklister og beboere.

Arkitektur2
Foto: Arkitema, fotograf: Lars Just web

Fakta om Fremtidens Vollsmose:

År: 2018 – 2023

Rådgiver: NIRAS

Arkitekt og underrådgiver: Arkitema

Bygherre: Odense Kommune, Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) og Civica.

Verdensmål: 11 - Bæredygtige byer og lokalsamfund

Ifølge Helle Petersen, senior project manager og projektleder i NIRAS, har det været et unikt prestigeprojekt at arbejde med i forhold til at gentænke byplanlægning og landskabsarkitektur med respekt for området, beboerne og miljøet. 

”Vi er meget stolte over at have modtaget prisen, ”Bedste Byrum”. Prisen både anerkender og markerer et flot og prestigefyldt projekt med mange fine detaljer. Selve gaden er udført med en flot promenade mod syd og et flot grønt kik mod nord. Selve promenaden er udført i Odense-klinken som ellers kun benyttes i Odense bymidte. Den gule klinke, sammen med de grønne bede, opholdsområder og stålkanter giver et dynamisk og levende udtryk,” fortæller Helle Petersen

Helle Petersen deltog i prisoverrækkelsen sammen med John Horn, vice president, Jeanette Birkerød, afdelingschef og kontorleder i Odense og Sverre Jon Jensen, projektleder i NIRAS.

Helle (1)
t.v. Rasmus Ledet Kristoffersen, Arkitema, Heidi Hjort Tuesen, Arkitema, Marian Lyshøj, Arkitema, Helle Petersen, NIRAS og Helena Høgenhav, Arkitema
P1080063
Foto: Arkitema, fotograf: Lars Just web
4 (1)
Foto: Arkitema, fotograf: Lars Just web

Vil du vide mere? Kontakt vores eksperter

Helle Petersen

Helle Petersen

Seniorprojektleder

Odense, Denmark

+45 2080 7942

John Horn

John Horn

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 6025 4959

Se også