Nyhed

Første spadestik til den nye Nordhavnstunnel i København

02A Nordhavnstunnel Min

Transportminister Thomas Danielsen, overborgmester Sophie Hæstorp Andersen, Københavns Kommune og administrerende direktør Anne Skovbro fra By og Havn tog den 11. maj det første spadestik til den nye Nordhavnstunnel i København.

12. maj, 2023

NIRAS skal sammen med joint venture partnerne MT Højgaard Danmark og belgiske N.V. BESIW S.A. anlægge den 1,4 km lange Nordhavnstunnel, der skal give bedre adgang til inde og ydre Nordhavn i København. Vejdirektoratet er bygherre på projektet, der forventes færdiggjort i 2027, og den samlede værdi for kontrakten er 2.6 mia. DKK.

”Vi er meget stolte over at være en del af et så vigtigt og højt profileret projekt, der vil få en positiv indvirkning på så menneskers dagligdag. NIRAS’ rolle i dette projekt viser også, at vores strategi har båret frugt. Vi vinder flere og flere vigtige tunnelprojekter og andre store infrastrukturopgaver i både Danmark og udlandet, så vi har stadfæstet vores position som en af de førende rådgivervirksomheder i Skandinavien,” siger Carsten Heine Lunde, Senior Vice President for Infrastruktur i NIRAS.

01A Nordhavnstunnel Min

Nordhavnstunnel skal forbedre dagligdagen for tusindvis af mennesker

Nordhavnen i København har de senere år været under rivende udvikling, og det forventes at op mod 40.000 mennesker i fremtiden komme til at bo i området, mens et tilsvarende antal vil have deres arbejdspladser der.

”Med forlængelsen af Nordhavnsvejstunnelen bliver det nemmere for beboere og pendlere at komme til og fra Nordhavn, og tunnelen flytter også den tunge trafik væk fra gaderne på Østerbro. Samtidig er tunnelen fremtidssikret i forhold til fremtidens infrastrukturbeslutninger, da tunnelen er gjort klar til, hvis vi beslutter at bygge en Østlig Ringvej," sagde transportminister Thomas Danielsen (V) i sin tale til de omkring 100 deltagere i arrangementet.

05 Nordhavnstunnel Min

Tunnel skal forbinde Nordhavn med resten af byen

Den nye Nordhavnstunnel skal løbe under Svanemøllehavnen og Kalkbrænderiløbet på Østerbro i København, og den vil fungere som en forlængelse af Nordhavnsvejstunnelen og dermed give hurtigere og mere direkte adgang til nyudviklede byområder i indre og ydre Nordhavn i København.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), Københavns Kommune, fokuserede i sin tale på, at tunnelen vil blive til gavn for både borgere og erhverv i København.

”Nordhavnstunnelen bliver et kæmpe plus for københavnerne og for udviklingen af Nordhavn som en endnu større bydel med mange tusinde beboere og arbejdspladser. Den sikrer, at vi får bundet den nye bydel sammen med resten af byen, ligesom den fjerner store dele af den tunge trafik fra Østerbros gader. Sidst men ikke mindst baner tunnelen vejen for den kommende Østlig Ringvej, der vil aflaste trafikken i centrum og gøre luften renere for københavnerne,” understregede overborgmesteren.

I sin tale fokusere Anne Skovbro, der er administrerende direktør i By & Havn, på den nye tunnels rolle i forhold til erhverv og transport af varer fra Nordhavn til resten af byen.

”Med den næste etape af Nordhavnstunnelen går udviklingen af området ind i en helt ny periode. De første faser af metroen og cykelstierne er allerede velfungerende i Nordhavn. Med denne tunnel bliver vejtransporten endnu lettere, bl.a. for lastbiler til den fremtidige containerterminal og Unicefs verdenslager og selvfølgelig ikke mindst for de mange beboere og arbejdspladser, der allerede er her og de mange, som kommer i fremtiden,” Anne Skovbro.

 

(Citater hentet fra Vejdirektoratets pressemeddelelse)

Se også:

Vil du vide mere?

Carsten Heine Lund

Carsten Heine Lund

Senior Vice President

Allerød, Denmark

+45 6020 1916

Christoffer Truelsen

Christoffer Truelsen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2546 1850