Nyhed

Unge ingeniører fra NIRAS får flot resultat i Europæisk kåring af unge ingeniørtalenter

CTA MHRA

Mads Holten Rasmussen, løb onsdag aften med en flot 3. plads ved den årlige europæiske kåring af talentfulde unge ingeniører; ’EFCA Future Leaders of the year’, der i år fandt sted ved en ceremoni i Rom. Her fik Camilla Tang også æren af at få juryens 'Honorary mention' i årets kåring.

2. juni, 2023

Konkurrencen var stærk og spændingen stor, da unge ingeniører fra hele Europa igen i år konkurrerede om den eftertragtede pris. Det blev ikke til en dansk sejr i år, men Danmark endte dog på podiet, repræsenteret af Mads Holten Rasmussen, der har en Ph.D inden for linked data og ansat som udviklingschef hos NIRAS i Allerød.

Ud over Mads, var Camilla Tang også indstillet. Camilla er specialist indenfor avanceret vandbehandling og vandkemi hos NIRAS. Camilla kan også være meget stolt af at være nået så langt i konkurrencen og fik sammen med en af de andre danskere æren af at få juryens 'Honorary mention' i årets kåring. Denne anerkendelse gives for en enestående ingeniørmæssig ekspertise blandt unge fagfolk.

Mads var nomineret og opnåede den flotte placering for sit arbejde med Byggeriets Automatiske Regeltjek - BART. Et samarbejde mellem blandt andet Bygningsstyrelsen, Københavns Universitet, DTU og en stribe kommuner. Projektets formål var at højne kvaliteten af byggeprojekter gennem automatiske regeltjek, der kan oplyse om, hvor en model afviger fra de krav, der stilles til byggeriet. Dette sparer ikke kun tid, men også penge, da man kan opdage endnu flere fejl og mangler tidligere i processen.

Specifikt stod Mads for at opbygge en metode til at kunne tjekke indirekte krav dikteret af ydre omstændigheder samt at gøre dem forståelige for computeren. Helt konkret muliggjorde det at udlede brandsektioneringsvægge ud fra de tilstødende rums funktion sådan, at man kunne tjekke placering af brand- og røgspjæld. En opgave, der i dag kræver, at man sammenholder flere forskellige datagrundlag, og derfor er en meget håndholdt og ressourcekrævende proces.

De nødvendige færdigheder

Koncerndirektør Mads Søndergaard fra NIRAS er naturligvis stolt af sin unge medarbejder.

"Jeg er superglad for Mads’ flotte 3. plads både på hans egne og NIRAS’ vegne. Det anerkender Mads som en dygtig rådgiver inden for linked data og NIRAS som en arbejdsplads, der udvikler unge, internationale talenter. Der er ingen tvivl om, at fremtiden kalder på rådgivende ingeniører som Mads med potentiale inden for den digital transformation i byggeriet. Mads har en kæmpe teknologiforståelse, er fremsynet og besidder et indgående kendskab til ingeniørfaget. Dette koblet med gode evner til at kommunikere og formidle er essentielt i rådgiverbranchen", siger koncerndirektøren og fortsætter: "Mads er en inspirationskilde for andre unge ingeniører med interesse for data og kan tiltrække andre specialister til rådgiverbranchen frem for, at de vælger en karriere i de store software-huse. De rådgivende ingeniører har brug for den teknologiske faglighed, Mads besidder for at kunne bringe ingeniørbranchen ind i fremtiden, hvor skellet mellem ingeniørrådgivning og teknologiudvikling bliver mere og mere udvisket."

Koncerndirektør Jens Brandt Bering er også meget stolt af Camillas flotte resultater i konkurrencen: "Jeg er slet ikke overrasket over at Camilla har fået den flotte anerkendelse. Mikroforurenende stoffer er desværre ved at blive en stor udfordring i vores vandmiljøer. Samtidig har vi brug for mere og mere vand. Derfor er Camillas arbejde som både forsker og praktiker af stor betydning. Jeg er stolt af at være hendes kollega, men ikke overrasket. Camilla er en rigtig rollemodel!”

To af de fem indstillede danskere var fra NIRAS

I alt fem unge danske rådgivere, var indstillet til ’EFCA Future Leaders of the year’ ud over Mads og Camilla var det:

Jyothsna Amrith, projektleder inden for Spor og Anlæg i Atkins
Kasper Bach Johannsen, specialist og projektleder i Artelia
Michelle Kühl, projektleder i COWI

Administrerende direktør i FRI, Henrik Garver fortæller, at det var et meget stærkt felt i år. "Jeg er slet ikke i tvivl om, at samtlige finalister har et kæmpe potentiale. Og jeg ved, at de fem danskere, som vi har indstillet, har det. Ikke bare for at gøre en forskel for deres virksomheder og for branchen – men for at gøre en forskel for den grønne omstilling og dermed i sidste ende for den verden vi lever i. Det er top-talenter, ikke blot i Danmark, men også i en europæisk sammenligning.", slutter Henrik Garver.

Camilla Tang fra NIRAS og Kasper Bach Johannsen fra Artelia fik begge juryens 'Honorary mention' i årets kåring.

Vil du vide mere?

Camilla Tang

Camilla Tang

Specialist

Allerød, Denmark

+45 2373 9679