Roger Sutton: “Levering af projekter er en passion”

Roger Sutton Acot Office 2

Levering af projekter er en passion for NIRAS’ projektchef i Storbritannien, Roger Sutton. Efter to årtier i føde- og drikkevare-sektoren er han overbevist om, at man må være transparent og ligefrem over for kunderne for at opnå succesfulde projekter.

”Jeg er meget passioneret omkring mit arbejde, fordi jeg er glad for at levere projekter. De kan til tider være stressende, men at gennemgå den stress på en god måde, aflevere projektet og få god feedback fra kunden, er det der får mig ud af sengen hver morgen,” siger projektchefen for NIRAS i Storbritannien, Roger Sutton.

Og med mere end to årtiers erfaring som projektleder, primært i føde- og drikkevare sektoren, ved kemiingeniøren Roger Sutton et par ting om at levere projekter.

 

Transparens og ansvarlighed

Trods Roger Suttons omfangsrige erfaring er jobbet ikke altid lige let, fordi store og komplekse projekter til tider løber ind i forskellige udfordringer.

Fakta om Roger Sutton

Roger Sutton er uddannet kemiingeniør og har været hos NIRAS i Storbritannien i 23 år gennem de tidligere firmaer Penborn Technical Service og Alectia, inden disse virksomheder fusionerede med NIRAS.

Sutton er projektchef og medlem af lederteamet af NIRAS Food & Beverage i Storbritannien. Derudover er han medlem af The Institute of Chemical Engineers, og medlem af The Committee of the Brewing, Food and Beverage Supplies Institute som støtter føde- og drikkevareindustrien i Storbritannien.

Fakta om NIRAS i Storbritannien

NIRAS har medvirket til innovative og bæredygtige løsninger over hele verden. I Storbritannien har vi 100 erfarne ingeniører og konsulenter med special interesse og ekspertise i tværfaglige projekter. NIRAS Food & Beverage er udviklet ud fra specialviden, der stammer fra virksomheder som DanBrew og Penborn Technical Services, der nu er en del af NIRAS.

NIRAS’ specialister i føde- og drikkevarer tilbyder støtte i beslutningstagning, investeringsprocesser, eksekvering af projekt, strategisk optimering af produktion og operationsservice. Den dybdegående industrielle viden fra vores erfarne rådgivere, specialiserede ingeniører, projektledere og bygningsledere tillader og at rådgive på alle aspekter af produktionen indenfor øl og drikkevarer, mejerier, destillerier, mad og FMCG produkter. 

NIRAS har tilbudt en bred række af løsninger til markedsledere inden for føde- og drikkevaresektoren i Storbritannien og på verdensplan. 

”Vi har mange udfordringer med projekter. Ingen projekter er ens, og de er meget omskiftelige. For nyligt havde vi problemer med noget udstyr, der var forsinket fra leverandøren, men vi var hurtigt i stand til at skabe kontakt med vores kunde og få en anden leverandør til at levere udstyret i stedet. Kunden var yderst glad for vores reaktion i situationen, og ved at være på forkant opnåede vi en øget troværdighed,” siger han.

At være transparente og ærlige over for kunden er ifølge Sutton netop nøglen til gode kunderelationer og i sidste ende også til at opnå succes i rådgivningsbranchen.

”Vi møder forskellige udfordringer, for eksempel når det kommer til installering, men generelt har vi rigtig dygtige teams af eksperter, som ofte afholder møder med kunderne. Vi er meget ligefremme med kunderne, og vi diskuterer åbent med dem.” 

Proceseksperter tilføjer mere værdi til kunderne

En anden vej til succes i rådgivningsbranchen er at ansætte de rigtige personer, som har et højt ekspertise niveau.

”NIRAS’ team i Storbritannien er meget rig på erfaring. Mange af vores ansatte har været i virksomheden i mere end tyve år. Vi er meget dynamiske, så kunderne kan ringe til os, og så kommer vi og prøver at løse deres problemer,” forklarer Roger Sutton.

Han understreger, at NIRAS’ eksperter ikke er begrænsede til deres egne faglige felter, men også er meget erfarne inden for processer. Det betyder, at NIRAS’ forskellige eksperter også kan besøge byggegrunde og identificere eventuelle problemer, og denne alsidighed øger værdien for kunderne.

NIRAS-måden: Lytte, lære, levere

Ifølge Roger Sutton er en af fordelene ved NIRAS’ tilgang både fleksibilitet og evnen til at lytte til kundernes specifikke behov, for efterfølgende at designe projekterne i overensstemmelse med disse.

”Vi adskiller os fra mange af vores konkurrenter fordi vi er er udelukkende uafhængige. Hvis du går til en af vores konkurrenter, såsom en OEM (Original Equipment Manufacturer) leverandør, så får du, hvad de leverer. Derimod lader NIRAS kunden specificere sine ventiler, rør, pumper og tanke fra forskellige virksomheder, så kunden får præcist det projekt de ønsker,” siger han.

Sutton understreger også, at en anden fordel er, at NIRAS har en god købekraft, uanset om det er på egne vegne eller på vegne af kunden, hvilket også øger værdien af et projekt.

Et globalt NIRAS

”At være en del af en global virksomhed som NIRAS har givet mig muligheden for at arbejde med både det danske team samt have projekter i udlandet. Nogle af vores projekter i Storbritannien er blevet færdiggjort med det danske team, og vi har også arbejdet sammen på tværs af lande på at give tilbud. Så det er virkeligheden ét enkelt NIRAS. Det er ikke to forskellige lande,” siger Roger Sutton.

Han nævner også arbejdsmiljøet, som en af de store fordele ved at arbejde i NIRAS:

”Vi er meget heldige her på NIRAS kontoret i Ascot, fordi mange af os har kendt hinanden i mere end tyve år. Selvom vi har rykket os fra at være en mindre virksomhed i Penborn Technical Services til at være en meget større organisation i NIRAS, så har vi stadig bevaret samme energi og venlighed, som gør det behageligt at være her. Vi er mere venner end kollegaer, hvilket er virkelig rart.

”Vi er meget heldige her på NIRAS kontoret i Ascot, fordi mange af os har kendt hinanden i mere end tyve år. Vi er mere venner end kollegaer, hvilket er virkelig rart."

Roger Sutton, Projektchef for NIRAS i Storbritannien

Vil du vide mere?

Roger Sutton

Roger Sutton

Project Director

Ascot, United Kingdom

+44 7803 292429

Se også