Projektdirektøren: Vi er troværdige og skaber tillid

Erling Ketelsen Erk Ns 07369 Jpg 1

Projektdirektør Erling Ketelsen har igennem 30 år haft de fleste kasketter på i ingeniørrådgivningen. Nu skaber han tillid og manøvrerer projekter, der kræver helt nye løsninger.

Med over 30 års erfaring har projektdirektør Erling Ketelsen været omkring de fleste facetter af ingeniørrådgivningen. Han har deltaget i en lang række nationale og internationale byggeopgaver både som fagingeniør, projektleder, projekteringsleder og projektchef. Nu slår han sine folder som projektdirektør i NIRAS’ afdeling for installationstungt byggeri.

Det hele handler om tillid

Projektledelse handler først og fremmest om kommunikation med kunden, som oftest udtrykker sig i ikke tekniske termer:

”Når kunden siger, at han skal have det bedste af det bedste, skal han i virkeligheden have det, der er bedst for det specifikke projekt, men som også passer til pengepungen.”

Har vi løst en opgave tilfredsstillende både for kunden og for os selv, kommer kunden typisk igen. Og det gør vi ved at opfylde på alle parametre ”økonomi, kvalitet og tid”, så er det vi ”sælger ” tillid, mener Erling.

”Det hele handler om tillid. Og det forhold er vi rigtig gode til at etablere med kunden i NIRAS. Når først tilliden er der, er ærligheden gensidig, og de spændende opgaver kommer.”

Går kollegerne på klingen

Erling Ketelsen er det, man kalder en polytekniker. Han har ekspertise i flere fag, og det gør, at han kan gå sine kolleger kvalificeret på klingen med deres løsninger.

”Min polytekniske tilgang er det, jeg bygger min projektledelse på. Det gør mig nok til en mere udfordrende projektleder, men det giver mig også en god vægt, når jeg taler med bygherrerne. Jeg kan udfordre dem på deres behov og oversætte dem til specifikke krav,” fortæller han.

Røgsmag i væskeform

Selvom Erling for det meste ikke længere er fagfagligt engageret i projekterne, elsker han en god udfordring. I NIRAS har han ansvar for mange projekter. Alt afhængig af hvem der er projektleder på det enkelte projekt, er hans involvering i projektet styret af projektlederens og projektets behov.

Projekterne må gerne være nyt farvand, blandt andet er han projektleder på Danmarks eneste ”højhusvandværk” og tillige det mest avancerede i Danmark med hensyn til vandbehandlingen. Herudover har Erling har lige været med til at etablere en ny fabrik for en kunde, der producerer røgsmage i væskeform. Fabrikken er den eneste af sin slags i Danmark og blev etableret i rekordtempo i meget tæt samarbejde med kunden.

”Når projekterne kræver, at vi bevæger ud på uudforsket terræn, arbejder vi tæt sammen med kunden for at sikre projektet kommer i mål, uden at vi snubler undervejs. Dét er en god udfordring,” fortæller Erling.

Man bliver klogere og klogere

Som projektdirektør sørger Erling også for at få sine kolleger til at spille sammen på den bedste måde.

”Så længe man har med mennesker at gøre, bliver man hele tiden en klogere og bedre projektleder. Det er ret fantastisk at få lov til at sætte mine kollegers forskellige personligheder og kvaliteter i spil, så vi løser opgaverne bedst muligt.”

Han påpeger, at der i NIRAS er højt til loftet, og at man har ret frie rammer til at skabe løsningerne:

”Der er metodefrihed, så længe man løser opgaven, så kunden bliver tilfreds. Og så gør det heller ikke noget, at vi også tjener en skilling på det.

Vil du vide mere?

Erling Ketelsen

Erling Ketelsen

Projektdirektør

Allerød, Denmark

Uddannet akademiingeniør fra DIA i 1980

Er sidenhen uddannet som IPMA-certificeret projektleder

Har været ansat i NIRAS siden 2010

Har stor ekspertise inden for: Tværfaglig analyser af projekter. Indledende prisfastsættelse. Organisering af projekter. Konkretisering af kunders behov

Kontakt

Se også: