Projekt

NIRAS vinder to nye kontrakter med Bane NOR på Trønderbanen i Norge

RAIL NORGE Østborg EDIT

NIRAS har vundet endnu to nye jernbaneprojekt i Norge. Denne gang gælder det to krydsningsspor i henholdsvis Hammer og Østborg, der ligger på Trønderbanen nord for Trondheim.

16. marts, 2022
  • Sektor: Infrastruktur
  • Lande: Norge
  • Klient: Bane NOR
  • Tid: Q1 2022- Q2 2023

NIRAS har endnu en gang vundet et jernbaneprojekt i Norge. Det drejer sig om en entreprise for to nye krydsningsspor i henholdsvis Hammer og Østborg, der er beliggende på Trønderbanen ca. 50 km nord for Trondheim.

Bane NOR har en plan om at etablere halvtimesdrift på Trønderbanen,  og dette projekt er to af 14 tiltag, der skal sørge for at opnå dette mål. NIRAS er hovedrådgiver på opgaven, og skal sammen med et team af dedikerede samarbejdspartnere udføre optimeringsfasen, teknisk detaljeplan og med mulighed for teknisk byggeplan for de krydsende spor.

Stærk position på markedet for infrastruktur i Norge

"Det nye projekt er endnu et bevis på NIRAS' stærke position på markedet for infrastruktur i Norge, og det kommer på et fantastisk tidspunkt, hvor vi har vundet en masse nye kontrakter og aktiviteter inden for jernbaner. Den 1. februar åbnede NIRAS et nyt kontor i Trondheim, og vi har allerede oplevet vokseværk i form af nye medarbejdere,”  forklarer Theis Tarp Rasmussen, der er direktør for NIRAS i Norge.

Projektet løber fra nu og frem til 2. kvartal 2023. Målet er at gennemføre projektet med mindst mulig forstyrrelse af den daglige togdrift, og der vil derfor være særligt fokus på at begrænse behovet for at bryde strækningen, mens projektet udføres. NIRAS har ligeledes haft projektet i vurderingsfasen, og har derfor et indgående kendskab til jernbaneafsnittet og de varslede enkelte tiltag.

Stærkt skandinavisk samarbejde er nøglen til succes

NIRAS har de senere år slået sit navn fast som en fremtrædende rådgiver inden for jernbaner i Norge. Ifølge project manager Senad Canovic skyldes det ikke mindst, at den danske rådgiver har et tæt skandinavisk samarbejde mellem eksperterne i Norge, Danmark og Sverige.

”Det giver NIRAS en særlig styrke, at vi kan trække på mange forskellige specialisters ekspertise på tværs af kontorer og lande i Skandinavien. På dette projekt på Trønderbanen har de nye ansatte på kontoret i Trondheim indgået i et tværfagligt samarbejde for at udvikle tilbuddet sammen med vores kolleger i Norge og Danmark. Vi har fokus på kundernes projekter og et stærkt samarbejde. Desuden har vi mangeårige samarbejder med andre rådgivere, der alle har deres særlige ekspertiser, og det giver fælles succes for alle parter. Derfor bliver vi også ved med at styrke vores position i markedet,” siger Senad Canovic.

Vil du vide mere?

Senad Canovic

Senad Canovic

Head of Department

Trondheim, Norway

+4748113564

Christian Nielsen

Christian Nielsen

Market and Project Director

Trondheim, Norway