Projekt

Digitalt kort skaber overblik

Kortinfo Editering Small (1)

Med det digitale kort KortInfo har deltagere og arrangører altid fuldt og opdateret overblik over festpladsen til Folkemødet på Bornholm.

12. juli, 2021
  • Sektor: Data & Digitalisering
  • Lande: Danmark

Duften af grillede pølser er en fast del af festen, når organisationer, politikere og helt almindelige, nysgerrige mennesker samles til det årlige Folkemødet på Bornholm. 

Nok er ristede pølser en simpel menu, men at sætte fut i gasgrillen til den slags store folkefest med 100.000 deltagere kræver nøje planlægning. Grillmesteren skal have tilladelse til at bruge gas, og brandmyndighederne skal informeres.

For at skabe overblik over alt fra gasgrill, flugtveje og vejspærringer til stadepladser og elektriske installationer er det digitale kort KortInfo for tredje år i træk et uundværligt værktøj for holdet bag og deltagerne til Folkemødet. KortInfo sikrer, at alle altid har adgang til opdaterede informationer om pladsens faciliteter.

Tre kort samlet til ét digitalt

KortInfo er udviklet af NIRAS og erstatter den tidligere ordning fra før 2015, hvor beredskabsfolk, elektrikere og arrangører måtte arbejde med tre forskellige papirkort i lommen.

Folkemødesekretariatet havde deres eget kort med indtegnede scener, telte og toiletter. Et trafikkort viste busruter og afspærringer, og endelig havde Bornholms Regionskommunes en kortplatform med indtegnede huse, vandledninger og andre tekniske informationer. Kortene var printede som pdf’er.

Ud over besværet med at sammenholde informationer tre forskellige steder betød setup’et også, at eksempelvis beredskabsfolkene aldrig kunne være sikre på, om kortene var indbyrdes opdaterede.

KortInfo samler alle relevante oplysninger på ét og samme kort, der løbende kan opdateres, så alle arbejder ud fra de samme informationer.

Det er praktisk, når beredskabet laver tilsyn i teltområdet, inden Folkemødet starter.

Læs mere om kortprodukter her. 

Informationer kan målrettes

KortInfo samler mere end 20 forskellige lag af DWG- og TAB-filer, og opbygningen i lag gør det muligt at målrette indholdet til forskellige grupper. Til Folkemødet er oversigten over telte og toiletter relevante for alle besøgende, mens elektrikernes kabeltræk eller hotspot routers' placering er forbeholdt det tekniske personale.

KortInfo Touch giver mulighed for, at kortet kan vises tilpasset på mobiltelefoner og tablets. Mens beredskabsfolk med KortInfo på mobilen hurtigt kan tjekke, om tilladelsen til gas ved en stadeplads er givet, kan deltagerne bruge kortet til at finde frem til nærmeste telt med grillpølser.

Altid opdaterede kort

  • KortInfo samler alle informationer om et område på ét kort.
  • Med CAD-GIS konvertering får KortInfo informationer fra forskellige systemer til at tale sammen i samme program.
  • Med et enkelt klik kan kortet opdateres, så alle brugere har samme aktuelle informationer.
  • KortInfo er opbygget i lag, så indholdet kan målrettes og forbeholdes specifikke brugere. På Folkemødet er oplysninger om elektriske installationer eksempelvis kun relevant for teknisk personale, mens alle folkemødegæster skal vide, hvor toiletterne ligger.

Med det hele samlet i KortInfo har vi fået en helt fantastisk tilgængelighed af data

Henrik Madsen, brandinspektør

Kontakt

Mikael Kræpping

Mikael Kræpping

Afdelingsleder, Projektleder Certified Scrum Prod

Aarhus, Denmark

+45 8732 5812

Se også: