African men farming a field
Nye tørrepladser for dagaa – små sardiner – blev bygget for at støtte det lokale fiskeri i Kigoma.

Local Investment Climate (LIC) i Tanzania

Realisering af potentialet for økonomisk vækst i Tanzanias landdistrikter

LIC-projektet investerer i landbrug og fremmer den offentlig-private dialog for at forbedre erhvervsklimaet for små virksomheder.

Siden lanceringen af LIC-projektet i 2014 har LIC investeret intenst i landbrugets værdikæder og været med til at fremme øget produktion, forarbejdning, strategiske forretningsmuligheder og infrastrukturen for så forskellige råvarer som kvæg (oksekød og skind), fisk fra Tanganyika-søen, solsikkeolie, ris, palmeolie, druer, kassava og grøntsager. I tillæg til disse investeringer på ca. DKK 20 millioner (til dato) er det lykkes projektet at starte en offentlig-privat dialog (OPD) med hjælp fra og deltagelse af Tanzanias Nationale Erhvervsråd, nationale partnere, lokale myndigheder og ikke mindst lokale forretningsfolk og virksomheder. Der er sket betydelige fremskridt, og det er tydeligt, at der er sket en "ændring af mindsettet": Der ses øget villighed til samarbejde og planlægning mellem den offentlige og private sektor på regionalt og lokalt plan til deres fælles fordel.

Realisering af vækstpotentialet i Tanzanias landdistrikter gennem strategiske investeringer inden for udvalgte områder og værdiklæder og med deltagelse af såvel den offentlige som den private sektor.

EUR 11

millioner i forvaltede midler

Vigtigst af alt er der nu igangsat en dialog, som har nået et niveau, hvor Tanzanias Nationale Erhvervsråd og Private Sektorfond har taget styringen med henblik på at øge indsatsen for at dække mere end regionerne fra første fase (Dodoma og Kigoma) og gå videre end LIC-projektet. Vi er tæt på at være vidner til et strategiskifte og et fornyet offentlig-privat samarbejde i hele Tanzania.

LIC vil fortsætte frem til 2020 og vil til den tid have investeret i alt USD 10 millioner direkte i landbrugets værdikæder via fonden Small Industry Facility Fund (SIFF). NIRAS står for forvaltningen af fonden (og andre aktiviteter). Fem SIFF-investeringer blev allerede afsluttet i 2016, og 20 nye SIFF-projekter er på vej.

EUR 3

millioner som led i en aftale om teknisk bistand