Projekt

Digitalisering af fynske lejligheder sparer tid og penge

Skibhus Skovkant 11 Funktionsbilleder

NIRAS har hjulpet det fynske boligselskab Civica med at digitalisere 11.200 boliger i 3D. Det giver store besparelser og optimeret drift.

12. juli, 2015
  • Sektor: Byggeri, Data & Digitalisering
  • Lande: Danmark

Med 11.200 lejligheder under administration kræver det overblik, tid og ikke mindst mange ressourcer at stå for løbende drift og vedligehold.

Derfor var der store besparelser i sigte, da boligselskabet Civica i 2015 bad NIRAS digitalisere sine almene boliger, der er fordelt på 131 afdelinger i Odense, Aarup, Glamsbjerg, Søndersø og Middelfart.

Civica er en ambitiøs boligejer og ønsker at være klar til fremtiden. Samtidig ønsker Civica en position som det oplagte boligvalg gennem et varieret udbud af boliger og god service over for lejerne. Derfor var digitalisering oplagt for boligselskabet, der efter udbud gav opgaven til NIRAS.

NIRAS leder og kvalitetssikrer digitaliseringsprojektet, hvor den enkelte lejlighed bliver opbygget i 3D-modeller i programmet Revit. Det sker både gennem fysiske scanninger på stedet og digitalisering af eksisterende tegninger, når de er til rådighed. En lille procentdel af boligerne bliver desuden inspiceret fysisk for at sikre kvaliteten af data.

Den store fordel for Civica er et samlet overblik over volumen af lejlighederne

Den store fordel for Civica er et samlet overblik over volumen af lejlighederne. Samtidig kan Civica holde styr på de enkelte lejligheders rum, uanset om det er antallet af vinduer og døre eller arealet af gulv, vægge og loft. Besparelser og effektiviseringer bliver helt enkelt realiseret ved at rationalisere.

I forbindelse med projektet skal NIRAS desuden gennemføre flere af de konkrete udbud på renovering for kunden.

Men visualiseringen i 3D har også en andre fordele. Det letter selve udlejningen af boligerne, fordi mange lejere kan have svært ved at forholde sig til en tegning af en grundplan. Der er visualiseringen i 3D et konkret værktøj, som gør det nemmere at forholde sig til sin kommende bolig.

Flere andre ejere med store bygningsmasser i proteføljen har vist interesse for digitaliseringen af deres bygninger. Det gælder blandt andre Egedal Kommune i Nordsjælland samt forsvaret.

Ingen slutdato på projektet

  • Den digitale driftsoptimering blev udbudt i 2015 og igangsat ultimo 2015.
  • Opgaven er pt. er i fuld gang, og omfatter digitalisering og journalisering af hele Civicas ejendomsportefølje.
  • Det er NIRAS Informatik, der står for projektet.

Kontakt

Niels Verner Pedersen

Niels Verner Pedersen

Projektchef

Aarhus, Denmark

+45 8732 5860

Flere løsninger inden for samme sektor