Nyhed

Offshore specialisterne LICengineering bliver en del af NIRAS

Licengineering Niras Sep2023

LICengineering, der har speciale indenfor offshore-konstruktioner, bliver en del af NIRAS, som derved får tilført en række stærke specialistkompetencer til et offshore-marked i vækst.

12. september, 2023

LICengineering, der bliver en del af NIRAS den 1. oktober 2023, har stærke kompetencer og mange års erfaring indenfor planlægning og design af offshore-konstruktioner. Erfaringer, som i høj grad kan anvendes i NIRAS’s mange projekter i Danmark og internationalt. I forbindelse med opkøbet skifter LICengineering navn til ”LICengineering – part of the NIRAS Group”.

Erfaringerne med design af offshore-konstruktioner er opnået igennem mange års arbejde på en række markante projekter, som eksempelvis Storebæltsbroen, Øresundsbroen, Northwind Windfarm og Krigers Flak Wind Farm, hvoraf flere af disse er sket i samarbejde med NIRAS. Aktuelt bistår LICengineering bl.a. også med offshore-renovering af Danmarks naturgasfelt, Tyra, som efter planen skal genåbne i vinteren 23/24 for at styrke forsyningssikkerheden til de danske husstande og industrier og mindske afhængigheden af det europæiske gasmarked.

Kompetencerne inden for offshore-konstruktioner vil styrke NIRAS’ muligheder for at bidrage til energiselskabernes omstilling af energiproduktionen

”Hele energisektoren undergår i disse år store forandringer, og der er blandt andet brug for ressourcer, kompetencer og erfaring inden for offshore-konstruktioner, som LICengineering kan bidrage med. Disse kompetencer bliver centrale i  energiomstillingen, for her er i høj grad brug for at bygge store konstruktioner, som f.eks. havvindmøller, havneudvidelser og energiøer, som den i Nordsøen, hvor NIRAS er rådgiver for Njord entreprenørkonsortiet under VindØ investorkonsortiet,” siger Senior Vice President i NIRAS, Carsten Heine Lund.

”Et andet eksempel er den omfattende udbygning af Rønne Havn, hvor NIRAS som bygherrerådgiver bistår havnen med at forberede sig bedst muligt til fremtidens behov og krav til udskibningshavne og tilpasninger i forhold til den Bornholmske energiø,” forsætter Carsten.

Digitale og tekniske specialistkompetencer – en platform for udvikling og oplæring

LICengineering har stærke specialistkompetencer indenfor marine- og kystkonstruktioner samt stor og omfattende viden om offshore-rørledninger og kabler, der vil komplementere og supplere de øvrige markedsområder i NIRAS indenfor marine og offshore-ydelser. Desuden råder LICengineering over en række avancerede digitale værktøjer.

Tempo og kvalitet af den grønne energiomstilling samt sikring af fremtidens forsyningssikkerhed er meget afhængig af tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft – noget som i betydelig grad aktuelt udgør en af flere flaskehalse for disse vigtige indsatser.

”LICengineering har et unikt fagmiljø for udvikling og oplæring af fremtidens offshore-specialister, og kombinationen med fagmiljøerne i NIRAS vil udgøre en meget stærk platform for acceleration af denne altafgørende oplæringsproces,” siger Morten Christensen, leder af LICengineerings Esbjerg-kontor. 

Fakta om LICengineering

LICengineering er en førende design- og konsulentvirksomhed, der arbejder inden for offshore- og marineenergisektoren. LICengineering tilbyder et bredt spektrum af tjenester i alle faser af et projekt, der spænder fra konceptuel design, detaljerede tegninger, fabrikation og installation, on-site inspektion og drift under brug, indtil nedtagning.

Læs mere på www.liceng.dk

Perfect timing: Det helt rigtige for både LICengineering og NIRAS netop nu

”Vi ser frem til at blive en del af det stærke fagmiljø i NIRAS og dermed i fællesskab opnå en større muskel til at deltage i de mange kommende marine- og offshore-projekter, der er nødvendige for at udbygge den vedvarende energiproduktion,” siger CEO i LICengineering, Niels-Erik Ottesen Hansen.

Esbjerg som Danmarks offshore-centrum

Med integrationen bliver NIRAS’s tilstedeværelse og aktiviteter i Esbjerg styrket betragteligt.

”Vi ser Esbjerg som en af de centrale steder i udbygningen af den grønne energisektor i Danmark, og dette er kun blevet styrket med ”Esbjerg-erklæringen” fra maj 2022. Med købet af LICengineering med 20 medarbejdere bliver vi dobbelt så mange kollegaer i området, og det er en stærk udvikling for NIRAS’s kontor i Esbjerg,” afslutter Vice President i NIRAS, Christoffer Truelsen.

Licitation har bragt en artikel om LICengineering opkøbet "Niras med nyt opkøb: Springbræt til stor havvind-satsning i Asien og Afrika"

Vil du vide mere? Kontakt vores eksperter

Carsten Heine Lund

Carsten Heine Lund

Senior Vice President

Allerød, Denmark

+45 6020 1916

Christoffer Truelsen

Christoffer Truelsen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2546 1850

Se også