Nyhed

Nyt havneprojekt på Maldiverne skaber mulighed for vækst

Malé Maldives Shutterstock 159659003 (1)

Maldivernes regering planlægger at etablere en ny havn ved hovedstaden Malé. NIRAS er netop blevet valgt som rådgiver på anlægget, der skal erstatte det eksisterende havneanlæg og skabe mulighed for yderligere vækst i området.

9. oktober, 2019

Det nuværende havneanlæg på hovedøen Malé i Maldiverne har nået bristepunktet. Regeringen har besluttet at etablere en ny havn i lagunen umiddelbart ved siden af øen Malé for at aflaste havnen på den tætpakkede hovedø, der har lidt over 150.000 indbyggere klemt inde på knap seks kvadratkilometer.

NIRAS er med i alle faser af projektet; fra udarbejdelse af masterplan over feasibility-studier til endeligt design og rådgivning om drift af havnen. Ved at etablere en ny havn på naboøen i stedet for at renovere den eksisterende på øen Malé håber regeringen på at trække vækst til det nye område. Malé, der er centrum for al kommerciel aktivitet i landet, rummer umiddelbart ikke mulighed for yderligere udvidelse, og derfor er det nødvendigt at tænke nyt:

”NIRAS har stolte traditioner for at etablere havne- og marine anlæg i Asien, som er et af vores strategiske vækstområder. Jeg er glad for, at vi har skrevet kontrakt på at gennemføre havneprojektet i Maldiverne, der ud over at løse en akut infrastrukturmæssig udfordring forhåbentlig også vil bringe en kærkommen udvikling til øgruppen,” siger direktør for infrastruktur, Carsten Heine Lund.

Internationalt samarbejde

NIRAS gennemfører projektet i samarbejde med hollandske MTBS, der er en økonomisk rådgivervirksomhed. Projektet, hvis samlede anlægssum løber op i omkring USD 400 mio., er et højprioritetsprojekt fra regeringens side. NIRAS er derfor allerede gået i gang med at udarbejde masterplanen, der skal være klar på et halvt år.

Departementschef i Maldivernes Ministerium for Økonomisk Udvikling Ahmed Mighdad (th.) og markedschef i Marine, Geoteknik, Tunneller og Broer (MGTB) Jesper Harder underskriver kontrakten på det nye havneprojekt i Maldiverne.

Vil du vide mere?

Carsten Heine Lund

Carsten Heine Lund

Senior Vice President

Allerød, Denmark

+45 6020 1916

Jesper Harder

Jesper Harder

Markedschef

Allerød, Denmark

+45 2165 8398

Se også