Nyhed

NIRAS vinder to kæmpe rammeaftaler hos Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Train Station NS 04510 Photo Colourbox

NIRAS er sammen med underrådgiver Jacobs blevet tildelt to rammeaftaler på tværs af Metroselskabet og Hovedstadens letbane. Begge rammeaftaler løber over 8 år og omhandler henholdsvis Civil Works og Transportsystemer & Baneteknik. Med en anslået værdi på henholdsvis 150 mio. og 300 mio. kroner er der tale om rammeaftaler i den helt store skala.

4. januar, 2022

”Tildelingen af disse rammeaftaler er et stort skridt fremad for NIRAS. Metroselskabet er en ny kunde for os, mens vi har en del erfaring med at arbejde for Hovedstadens Letbane fra Ring 3 projektet,” fortæller direktør for Infrastruktur i NIRAS, Carsten Heine Lund. Og han tilføjer:

”Vi er både stolte og ydmyge over nu at være med helt oppe i superligaen, når det kommer til store infrastrukturprojekter i Hovedstaden.”

Opgaverne under rammeaftalerne kan blandt andet omfatte rådgivning i forbindelse med udvikling af nye metro- og/eller letbanestrækninger, projekteringsopgaver samt vedligeholdelse af eksisterende anlæg. Fagområderne omhandler blandt andet tunneler, geoteknik, linjeføring, elektriske og mekaniske installationer, stationer, jernbanesikkerhed, kørende materiel, kørestrøm og miljøforhold.   

Kulminationen på flere års indsats

Særligt for tunnelteamet i NIRAS er rammeaftalerne et foreløbigt højdepunkt på den udviklingsrejse man har været på de sidste 5 år.

”Vi fik vores første egentlige tunnelprojekt med Damhusledningen, og lige siden har vi arbejdet på at opbygge vores kompetencer på området gennem en række andre tunnelprojekter til skybrudssikring som eksempelvis Kalvebod skybrudstunnel og en tilsvarende tunnel i Malmø. Og nu står vi et sted, hvor vi er fuldt ud i stand til at klare de helt store tunnelprojekter,” udtaler Christoffer Truelsen, Vice President for tunnelområdet i NIRAS.

Han understreger, at NIRAS ved at opruste de seneste år inden for tunnelområdet nu står endnu bedre rustet fremover.

”Vi er lykkes med at ansætte en række internationale eksperter, så vi nu har et særdeles stærkt og kompetent tunnel team, der kan løse projekter i den helt store skala,” forklarer han.

Af kommende opgaver, der potentielt skal løses under rammeaftalerne, kan nævens forlængelse af metroen i Nordhavn og en ny metro til Lynetteholmen.

Vil du vide mere?

Carsten Heine Lund

Carsten Heine Lund

Senior Vice President

Allerød, Denmark

+45 6020 1916

Christoffer Truelsen

Christoffer Truelsen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2546 1850