NIRAS vinder offshore vindprojekt i Taiwan

Taiwan Generations Corp. har valgt NIRAS som rådgiver til udvikling og gennemførelse af et offshore vindmølleprojekt i et område med jordskælv og tyfoner.

16. okt 2014

Den ledende Taiwanske offshore vindparkudvikler, Taiwan Generations Corp. (TGC), har valgt NIRAS som rådgiver til et offshore vindmølleprojekt, Fuhai Deployment Zone, på Taiwans vestkyst.

Fuhai Deployment Zone ligger omkring 8 kilometer fra kysten på cirka 20 meters vanddybde.

Projektet kræver lokale miljøhensyn, da jordskælv og tyfoner udgør en udfordring i det Taiwanske stræde. Samtidig skal man også tage hensyn til, at der i området lever den meget sjældne hvide delfin.

”Vi står klar med den professionelle tekniske rådgivning og support, så TGC kan navigere og sikre en vellykket gennemførelse af havvindmølleprojektet,” siger Claus Gormsen, projekt- og markedschef i NIRAS.

LÆS MERE NIRAS er ledende på vind- og energimarkedet

Prisvindende pilotprojekt

Zonen vil blive udviklet i tre forskellige faser. Første fase er demonstrationsprojektet Changhua Offshore Pilot Project, COPP, (to turbiner) og en offshore målemast i 2015. Dette vil blive efterfulgt af den 28 turbiner store Fuhai Offshore Wind Farm (Fase 2) og endelig Fuhai Fase 3.

TGC har indsamlet ti års vindmålingsdata og diverse akkumulerede forundersøgelser. På baggrund af det solide forarbejde vandt Fuhai Wind Farm Corp. – organisationen bag COPP og Fuhai Offshore Wind Farm – i 2013 førstepladsen i den taiwanske regerings ”Incentive Program of Offshore Wind Power Demonstration System”.

Voksende liste af referencer i Asien

NIRAS skal levere detaljeret konsulentrådgivning til TGC i Taiwan, inklusiv FEED (koncept) studier, design review og rekommandationer, tilsyn med fremstilling og installation af møller, kabler og fundamenter, kvalitetssikring og generel projektledelse.

”Vi er glade for at kunne føje projektet til vores voksende liste af referencer i Asien. Vores partnerskab med TGC etablerer NIRAS som en ledende international energirådgiver i Taiwan og styrker vores tilstedeværelse i regionen,” siger Claus Gormsen.