Nyhed

NIRAS Life Science Academy: Bootcamp for deltagerne i nyt graduateprogram

Life Sceince Academy Bootcamp Oct 2021

NIRAS Life Science Academy afholdt for nyligt den traditionelle bootcamp, hvor de 10 deltagere i vores 2-årige graduateprogram blev rystet sammen med fire dages teambuilding i naturen.

10. december, 2021

De næste to år vil de 10 unge talenter gennemgå et kombineret arbejds- og træningsforløb, der giver dem den bedst mulige start på en karriere inden for pharma-, life science- og fødevaresektorerne.

”Hvordan man kan bidrage bedst i et team, hvordan man udnytter teamets styrker bedst, er bare en af de ting bootcamp har lært mig. Bare det at knytte et bånd med sine kommende kollegaer på denne måde, er helt ubeskriveligt. Det der normalt tager flere måneder at opbygge mellem kollegaer, formåede vi at gøre på fire dage, og det siger meget om bootcamp og dens evne til at binde folk sammen,” siger Fazil Hussein, der er uddannet maskiningeniør fra DTU.

Bootcamp styrker teambuilding

På bootcampen arbejder man under pres i teambuilding, hvor der er vægt på den menneskelige dimension, og man lærer at tolke andres adfærd.

Man opbygger tillid og lærer ens eget reaktionsmønster at kende, når man skal løse opgaver, der kræver alle typer medarbejdere. Man skal både kunne bidrage og lytte.

”Det er vigtigt, man bevæger sig ud af sin komfortzone og prøver noget nyt. Hvis man forbliver det samme sted, så bevæger man sig i virkeligheden baglæns, da resten af verden konstant bevæger sig fremad. Der sker udvikling hele tiden, så man skal sikre sig, at man får opdateret sin viden kontinuerligt for at være i stand til at kunne følge med,” forklarer Wasim Saeed, der er uddannet diplomingeniør fra DTU.

Den læring er til stor gavn, når man som graduate kommer ud i en virksomhed som konsulent. Her bliver skal man kunne samarbejde med mange forskellige kollegaer, ofte under en vis grad af pres. Ofte udvikler man sig allermest, når man befinder sig på kanten af sin komfortzone. Det er her, man bliver bevidst om sit eget potentiale. Og det er vejen mod at udfolde sit talent.

Graduate team fra mange uddannelsesretninger

Imidlertid er bootcampen blot et enkelt element i den personlige udvikling i graduate-forløbet, som også omfatter mentorordning, coaching og løbende udviklingssamtaler.

Efter bootcampen deltog teamet i det første af graduate-programmets undervisningsmoduler: GMP og kvalitetsforståelse. Kurset gav dem indsigt i det kvalitetsmindset, som er fundamentet for produktion af lægemidler og fødevarer ude i industrien, hvor de varetager opgaver til dagligt.

Resten af forløbet har omfattende modulundervisning i fagrelevante emner inden for pharma-, life science- og fødevareindustrierne. Som graduate udvikler man sig hurtigt til at kunne klare mange af de ansvarsfulde opgaver, som det er påkrævet, at man kan løse som konsulent.

”Vi har i år sammensat et team der repræsenterer mange forskellige uddannelsesretninger, som både understøtter gruppedynamik og skaber et rum for faglig sparring og fordybelse. Vi glæder os til at guide vores graduates i deres videre færden og udvikling,” siger Susanne Drasbæk Bertram, der er gruppeleder i NIRAS Life Science Academy.

 

Vil du vide mere?

Kontakt

Linda Bølling

Linda Bølling

Senior People Development Partner

Allerød, Denmark

+45 2287 6980

Annette Myrup

Annette Myrup

Heading NIRAS Life Science Academy

Allerød, Denmark

+45 3144 7523