The building facade of the consultancy company Kraftværk in Stavanger, Norway
Kraftværk, som nu bliver en del af NIRAS, kombinerer arkitektur og ingeniørydelser. Virksomheden har hjemme i Stavanger. Her har Kraftværk været med til at sætte markant præg på byen. Bl.a. med det kombinerede bolig og erhvervsbyggeri Siriskjær. Foto: Atle Lenschow

NIRAS fortsætter vækststrategien med køb af Kraftværk

13 nye medarbejdere i Stavanger styrker NIRAS’ tilstedeværelse i Norge med spidskompetencer inden for arkitektur og digital projekt- og procesledelse.

06. okt 2017

Med købet af rådgivervirksomheden Kraftværk i Stavanger tager NIRAS endnu et skridt i koncernens skandinaviske vækststrategi.

Med 13 ansatte tilbyder Kraftværk arkitekt- og ingeniørydelser. Kraftværk er særlig stærke inden for tværfaglig digital projektledelse og dermed et godt supplement, da NIRAS allerede har en stærk position i Stavanger inden for energi og miljø. Med købet har NIRAS nu 30 medarbejdere i Stavanger.

Flere kompetencer under et tag

"Købet af Kraftværk er strategisk vigtigt for NIRAS. Vi er allerede stærke inden for energi og ingeniørteknik. Kraftværk vil tage os næste skridt videre med deres kompetencer inden for projektledelse, arkitektur, facade og konstruktionsteknologi. Derudover er Kraftværk stærk i digitalisering og brug af VDC (Virtual Design and Construction). VDC er en procesmetode, der understøtter det digitale workflow, så der bliver en langt bedre koordinering på tværs i de store byggeprojekter," siger Janne Aas-Jakobsen, direktør for NIRAS i Norge.

Nye muligheder

Daglig leder i Kraftværk  Jan Berge ser frem til at arbejde sammen i  nye rammer:

"Vores eksisterende kunder vil drage fordel af de mange nye kolleger, der kommer med yderligere ekspertise. For os i Kraftværk giver de nye rammer spændende samarbejdsmuligheder og nye markedsmuligheder, " siger han.

NIRAS har hovedkontor i Danmark og har ca. 2200 medarbejdere. Virksomheden dækker alle discipliner som rådgivende ingeniør. NIRAS er etableret i 21 lande med Sverige, Storbritannien og Norge som de største uden for Danmark. NIRAS har været på det norske marked siden 2012.

"Kraftværk og NIRAS er et godt match, fordi Kraftværk er stærk i digitale processer, der sikrer kvalitet og effektivitet. Vi vil være i spidsen for digitalisering og bæredygtighed. På tværs af sektorer sætter vi bæredygtige løsninger i centrum for alt, hvad vi gør ", siger Janne Aas-Jakobsen.