Man standing in front of the school of Långbrodal.
Långbrodal Skolen er vinderen af arkitektkonkurrencen Årets Stockholm-bygning 2018
Nyhed

NIRAS Arkitekter har vundet prisen for Årets Stockholm-bygning 2018

Vinderen af arkitektkonkurrencen Årets Stockholm-bygning er Långbrodal Skolen, som er designet af NIRAS Arkitekter.

14. jun 2018

Vinderen af den anerkendte årlige pris udvælges af stockholmerne, der hver stemmer på deres favorit bygning ud af de ti endelige finalister. Fælles for alle bygningerne er, at de er placeret i Stockholm og afsluttet i 2017.

”Vi er så stolte over at modtage prisen for Årets Stockholm-bygning for Långbrodal Skolen. Det er en stor ære! Som med de fleste arkitekturprojekter har det krævet et tæt samarbejde at designe bygningen. Alle har samarbejdet og bidraget til det endelige resultat,” siger en af arkitekterne i teamet. 

Arkitektur der former nutidens læring

Formålet med den årlige pris er at skabe interesse og engagement for det moderne Stockholm og samtidig motivere til dialog om, hvordan bygningsmiljøet i den svenske hovedstand fremadrettet skal være. 

Juryen udvalgte de ti finalister på baggrund af bygningernes arkitektur, bæredygtighed, innovation og deres betydning for Stockholm. Långbrodal Skolen er et eksempel på en bygning, der omhyggeligt inkorporerer alle dele.

En bygning med en stærk identitet

Den nye Långbrodal Skole er placeret ved siden af en gammel svensk skole fra 1915. Den gamle skole er et storslået eksempel på sin tids arkitektur og bygningsideal. Hundrede år efter udgør den nye skole i dag nutidens læring. Gavlenes klassiske form er genanvendt, slidestærkt titansink erstatter de pudserede facader, og de studerendes blyanter og papir er udskiftet med smart boards og laptops.

Skolen er tilbagetrukket fra gaden for at tilpasse sig de omkringliggende bygninger. Skolens placering er omhyggeligt udvalgt i forhold til de omkringliggende bygninger og vejrlinjer. Til nordsiden er der plads til koncentrationskrævende aktiviteter i lys og rolige omgivelser, mens der mod den solrige skolegård er plads til leg og motion.

”En næsten malerisk bygning med en volume, der både er original, legende og funktionel. Det er positivt med en skolebygning, der skaber så stærk en identitet i et skolemiljø, hvilket ikke er så almindeligt i dag,” udtalte juryen om Långbrodal Skolen til Årets Stockholm-bygning 2018’s hjemmeside.