Nyhed

Lokal tilstedeværelse i Holstebro medfører vækst

På blot fem måneder er antallet af medarbejdere på NIRAS’ lokale kontor i Holstebro vokset med en tredjedel. På adressen på Nupark 45 arbejder nu 20 fagspecialister, der løser opgaver inden for vand og forsyning, veje og byggeri.

08. nov 2018

Særligt inden for de sidste 4 år har der hos NIRAS i Holstebro været behov for at ansætte endnu flere eksperter til de projekter, NIRAS udfører for særligt omkringliggende kommuner, forsyninger og lokale kunder. Og det er helt i tråd med ambitionen om at opnå en markant, lokal tilstedeværelse med vækst i vidensarbejdspladser:

”De mange nye medarbejdere gør, at vi pr. 1/1 overtager nabolejemålet, så vi også pladsmæssigt er fremtidssikret. NIRAS har hermed nået sine vækstmål på forsynings- og infrastrukturområdet, men vi vil gerne vækste yderligere inden for byggeri i Holstebro”, fortæller afdelingschef Claus Wingender.

Den lokale tilstedeværelse er vigtig

Gennem årene er der særligt opnået en god dialog mellem NIRAS og Holstebro Kommune. Det samme gælder forsyningsselskaber og også Vejdirektoratet, forsvaret og industrivirksomheder:
”For os har den lokale tilstedeværelse en enorm betydning. Vi kan leve os ind i vores kunders kontekst og nemmere skabe store samlede helhedsløsninger. Når vi for eksempel arbejder på et vejprojekt som Enghavevej og Sønderbrogade og samtidig renoverer kloaker i sidevejen, så er det nemmere at se løsningerne i en større sammenhæng”, fortæller Claus Wingender.

Flere vidensarbejdspladser

At det gode lokale netværk fører en masse spændende opgaver med sig betyder også, at arbejdet med at tiltrække vidensmedarbejdere bliver nemmere:
”De kunne lige så godt arbejde andre steder, men har sagt ja til et job hos os. Det tror jeg både skyldes opgaverne, og fordi det er lykkedes os at skabe nogle gode faglige miljøer”, siger Claus.

”For eksempel fylder klimaforandringer meget her i Vestdanmark, hvor vi er ramt af blandt andet stigende grundvand. Så at man i Holstebro kan få lov til at arbejde på projekter, som er lige så komplekse som de helt store projekter, bare i en mindre skala, er helt klart en af grundende til, at det lykkes for os at få vidensmedarbejdere på trods af, at det generelt kan svært at rekruttere fagspecialister til store dele af Jylland”, fortsætter han.

Lokalt fokus men globalt fagligt netværk

Ambitionen om at vokse i det lokale miljø går rigtig godt i spænd med NIRAS’ ønske om at være helt tæt på kunderne. Samtidig er der også fokus på at danne bro til de flere end 2100 kolleger, der fordeler sig på 57 kontorer i 21 lande:
”En lokal tilstedeværelse er meget vigtig, men det er vores tætte samarbejde med kolleger på tværs af ekspertiser og landegrænser bestemt også. Adgangen til så mange ekspertiser er et centralt element i forhold til at kunne skabe de bedste, mest intelligente og bæredygtige løsninger for vores kunder”, slutter Claus.