Nyhed

Hvordan revurderer du miljøgodkendelser for industrivirksomheder?

Mand Tank

EU har lanceret nye BAT-konklusioner for fødevare-, drikkevare- og mejerisektoren samt affaldsbehandlingsanlæg. Det påvirker flere virksomheder, hvor kommunen er myndighed.

25. marts, 2020

BAT-konklusioner (Best Available Techniques) er EU’s miljøkrav til industrivirksomheder (IED). Løbende bliver hver branche opdateret med nye BAT-konklusioner for at sikre, at alle brancher bruger de bedste, tilgængelige teknikker inden for specifikke miljøforhold såsom spildevand, emissionsniveauer osv.

Nu er der landet nye BAT-konklusioner for fødevare-, drikkevare- og mejerisektoren (FDM) samt affaldsbehandlingsanlæg (WT). Det berører flere virksomheder, der har kommunen som myndighed.

Hvordan revurderer man som kommune bedst miljøgodkendelser for IED-virksomheder?

”Nye BAT-konklusioner udløser et tidspres, da revurderingen af miljøgodkendelser skal være implementeret inden for 4 år. I NIRAS har vi hjulpet virksomheder og kommuner med IED-reglerne, siden de kom i 2013. Når vi assisterer i forbindelse med revurderingsprocessen, hjælper vi blandt andet med at udfylde BAT-tjeklister og udarbejde basistilstandsrapport,” fortæller markedschef Katrine Wisgaard.

Vil du vide mere?

Astrid Zeuthen Jeppesen

Astrid Zeuthen Jeppesen

Forretningsdirektør

Allerød, Denmark

+45 2141 8325

Se også