Nyhed

Han vil helst være foran – både på banen og i de tekniske projekter

Malaysia Visit Tomh

NIRAS’ nye direktør i Aarhus Tom Heron bruger sine erfaringer fra motorcykelbanen i lederjobbet. Kan man teknikken, kan det meste lade sig gøre, siger NIRAS-direktøren, der henter energi i samarbejdet om innovative projekter.

8. november, 2016

Umiddelbart er der langt fra at suse afsted på en motorcykelbane med næsten 300 km i timen og det at lede flere end 250 højtuddannede specialister i en rådgivende ingeniørvirksomhed. Sådan er det blot ikke for Tom Heron, der 1. november 2016 vendte tilbage til NIRAS. Nu som direktør for 270 ansatte på kontoret i Aarhus og med koncernansvar for forretningsområderne energi, vand, miljø og informatik.

49-årige Heron har kørt baneløb på eliteniveau, blandt andet deltaget i DM. I dag nøjes han med træningsløb på motorcyklen. I arbejdstiden er det alvor, og her bruger han erfaringerne fra motorcykelbanen:

”Når du har øvet teknikken, har det rigtige udstyr, og ved at du kan. Så handler det bare om at kontrollere sin angst og bevare roen i alle situationer. Så går det sikkert. Det er det samme i forretning. Det drejer sig om at definere sine mål i tæt dialog med kunderne, sætte det rigtige hold med kunderne ombord. Derfra drejer det sig om utrætteligt at følge planen og bevare roen og troen uanset, at der vil være bump på vejen,” siger Tom Heron.

Plads til ildsjæle

Uanset om han er i læderdragt og hjelm eller jakkesæt, har Tom Heron et stærkt ønske om at gøre det bedst muligt. Han kan lide at ligge i front. Han brænder for de innovative løsninger. Det er en afgørende årsag til, at han vender tilbage til NIRAS, hvor han startede karrieren, da eksamen som geolog var i hus i begyndelsen af 1990’erne.

”NIRAS er jo et firma, som er blevet stort. Men vi har bevaret det lille firmas agilitet og DNA. Hvis nogen får en god ide som også giver mening og værdi for kunderne, så gør vi det. Det er jo ildsjælene, der for alvor flytter og udvikler vores butik,” siger han.

”Retningsstyret vildskab” er et af Tom Herons begreber inden for ledelse. Ildsjæle kan ifølge Tom Heron være typer, der som han selv næres af at skabe nye banebrydende løsninger. Han understreger samtidig, at der er andre typer ildsjæle, som er lige så vigtige:

”De innovative projekter er vigtige, fordi de er morgendagens normal-løsninger. Og de normale løsninger, med kendte tilgange og teknikker tilpasset den konkrete situation, er jo det, som de fleste af mine dygtige kolleger arbejder med. Det er også her, vi sikrer vores indtjening. Jeg har den største respekt for de mange kolleger, som med det skarpe blik for detaljerne sikrer, at vi kommer godt i mål. Her er opgaven næsten altid at få lyttet ordentligt til kunden. Vi skal ikke trække en standardløsning ned over hovedet på kunderne, men hvis vi kan løse kundens udfordring med gennemtestede løsninger, skal vi gøre det,” siger Tom Heron.

God læring på den kommunale side

Evnen til at forstå kundernes situation og behov er helt central, understreger Tom Heron. Efter 19 år i NIRAS, sagde han i 2012 ja til jobbet som teknisk direktør i Horsens Kommune. Godt fire år her har skærpet hans forståelse for de mange offentlige kunder, der præger de områder, han har ansvaret for.

”Det har været super spændende og lærerigt for mig. Ikke mindst fordi kommunen har høje ambitioner. Jeg har i praksis oplevet, hvordan man i en kommune skal arbejde sammen med det politiske system. Jeg har i dag en langt bedre forståelse for, hvordan både teknikere og politikere i en kommune tænker. Som rådgiver skal vi ikke blot levere den bedste tekniske løsning. Løsningerne skal ofte også være skræddersyet til at udgøre en del af et formelt politisk beslutningsgrundlag. Hvis vi bliver bedre til at hjælpe vores kunder med at manøvrere i den organisatoriske og politiske dagligdag, er det mindst lige så værdifuldt som den tekniske innovation,” siger Tom Heron.

Vil du vide mere?

Tom Heron

Tom Heron

Direktør

Aarhus, Denmark

+45 2366 6624

Se også