Carsten Toft Boesen, CEO

Carsten Toft Boesen ny formand for FRI

NIRAS adm. direktør står i spidsen for Foreningen af Rådgivende Ingeniører de næste to år. På toppen af hans agenda står arbejdet med at få skabt klare udbudsbetingelser til gavn for både branchen og samfundsøkonomien.

06. mar 2015

Adm. direktør Carsten Toft Boesen, NIRAS, skal de kommende to år udover NIRAS også tegne den samlede rådgiverbranche udadtil. På generalforsamlingen i Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) 5. marts blev han valgt som foreningens formand. Han beklædte samme post i perioden 2004-07, og udover engagementet i FRI er Carsten Toft Boesen aktiv i DI, hvor han gennem årene har siddet i forskningsudvalget og eksportudvalget. Herudover sidder han i bestyrelsen for DHI og Danmarks Eksportråd.

Som FRI-formand vil Carsten Toft Boesen ikke mindst have fokus på udbudspraksis og lovgivningen omkring udbud. Da han selv som ung geolog startede i NIRAS midt i 80’erne kunne man klare sig med standarden, ABR, og en kort beskrivelse af den faglige løsning. Det står i grel modsætning til de ringbindstykke tilbud, man oplever i dag, hvor det ofte er juridiske detaljer, der får sidetallet i vejret.

Lug ud i juristeriet

En analyse fra FRI har vist, at de relative omkostninger til tilbud blandt de danske rådgivervirksomheder ligger på det dobbelte af hvad de rådgivende ingeniører i Storbritannien bruger.

LÆS MERE Formand for rådgiverne: Ingeniørbranchen skal internationaliseres

”Det giver hverken værdi for kunder, rådgivere eller samfundet. Det er et fælles problem, som vi som branche skal have løst. De rådgivende ingeniører udgør en meget stor del af de videnstunge erhverv i Danmark og vi har allerede vist, at der er store eksportpotentialer. Vi skal have luget ud i juristerierne og så skal vi sikre, at udbuds- og kontraktvilkår kan understøtte innovation. Det kan også styrke eksportpotentialet,” siger den nyvalgte FRI-formand.

Set med NIRAS-briller er der også fordele i engagementet i FRI, mener Carsten Toft Boesen:

”Vi løfter vores del af det fælles arbejde i branchen. Samtidig er det en god inspirationskilde. Min erfaring er, at arbejdet i FRI giver et andet perspektiv, som er værdifuldt at have med i virksomhedsdriften,” siger Carsten Toft Boesen.