Som certificeret statiker sikrer Ingvar kvalitet og sikkerhed i byggerier

Ingvar

Byggebranchen oplever lige nu stor mangel på certificerede statikere, men i NIRAS har vi en stadigt voksende andel af dem. Ingvar er certificeret statiker i Odense, og for ham er det store netværk af fagfæller afgørende for hans hverdag. Han får også lov til selv at projektere og dermed mulighed for at stige i certificeringsklasserne.

Oprindeligt kommer Ingvar fra Island, men har boet i Danmark siden 2005. I 2011 blev han færdiguddannet ingeniør med speciale i bærende konstruktioner, og en karriere inden for byggebranchen ventede ham. Siden har han både arbejdet i leverandør- og rådgiverbranchen. I 2020 fik han sin titel som certificeret statiker, og det blev startskuddet til en karriere i NIRAS.

”Jeg kendte NIRAS for deres gode ry i branchen og fra forskellige kurser. Virksomheden erogså kendt for høj kvalitet og faglighed, og for mig betyder det meget, at jeg også får lov til selv at projektere”, fortæller Ingvar. 

Efter flere år hos andre virksomheder var det vigtigt for Ingvar at finde en arbejdsplads, hvor samarbejde og et godt arbejdsmiljø er højt prioriteret. Samtidigt var det af stor betydning, at han hos NIRAS blev en del af et netværk med 17 certificerede statikere. Ifølge Ingvar er det et udtryk for, at NIRAS gerne vil være førende på certificeringsområdet. Til dags dato har virksomhedenen lidt over 8% af de certificerede statikere i Danmark, og der er flere på vej – det er en statistik, Ingvar er en stolt del af.

Min leder forstår min faglighed

”Jeg ville virkelig gerne arbejde et sted, hvor jeg kunne have det sjovt og arbejde med spændende projekter. Det har jeg fået. Samtidig er jeg havnet på en arbejdsplads, hvor min nærmeste leder også selv er certificeret statiker og derfor forstår min faglighed og hverdag”, fortæller Ingvar. Denne faglige sparring og det store netværk af andre certificerede statikere og fagspecialister gør Ingvars hverdag tryg, og han understreger, at han ”aldrig ror alene i båden”. Det er også en stor fordel, at NIRAS har certificerede statikere i alle landsdele, det giver ham nemlig mulighed for altid at finde sparring og nemt få svar på spørgsmål.

Plads til selv at projektere

Som certificeret statiker skal man recertificeres hvert femte år, hvilket også betyder at man konstant skal udvikle sig og lære nyt. Ingvar sørger derfor hele tiden for at fortsætte sin faglige udvikling, og her er det af afgørende betydning, at han også selv får lov at projektere.

”Hvis man skal stige i klasse kræver det, at man får lov til at projektere sine egne projekter og ikke kun foretager kvalitetssikring af andres arbejde. Hos NIRAS får jeg lov til netop det”, fortæller Ingvar, der nu har været ansat på kontoret i Odense i ni måneder.

Certificerings-
ordningen

En certificeret statiker har mulighed for at avancere i konstruktionsklasser, og der findes derfor både statikere til klasse KK2, KK3/4 og KK3/4 + Tredjepartskontrol.

I NIRAS har vi 9 ansat i klasse KK2, 4 i klasse KK3/4 og 4 i KK3/4+ Tredjepartskontrol - i alt 17 certificerede statikere, hvilket pr. dags dato udgør en procentdel på landsplan på over 8%.

Vil du vide mere?

Ingvar Helgi Ómarsson

Ingvar Helgi Ómarsson

Konstruktionsingeniør & Fagleder

Odense, Denmark

+45 2726 4560

Claus Jessen

Claus Jessen

Senior konstruktionsingeniør, Fagspecialist certif

Kolding, Denmark

+45 4040 8364

Peter Andersen

Peter Andersen

Afdelingschef

Aarhus, Denmark

+45 6038 4211