Arrangement

Gratis webinar: Bliv klogere på nye rammevilkår for håndtering af erhvervsaffald

Istock 1284335959

På dette gratis webinar kan I blive klogere på, hvordan I ruster jeres virksomhed bedst muligt til de nye rammevilkår for håndtering af erhvervsaffald.

Adresse: Online

Dato: 05. marts 09.00 - 10.30

Pris: Gratis

Arrangør: NIRAS og VERDIS

Arrangementstype: Webinar

Vi gennemgår kravene til, hvordan jeres affald skal håndteres og sorteres. Vi giver inspiration til, hvordan I kan minimere affaldsmængderne i jeres virksomhed.

Der vil være oplæg fra Aller og Topsil, som har arbejdet med at minimere deres affald og fra Danfiber som forarbejder papir- og papaffald til genanvendelse.

Der vil også være indlagt tid til spørgsmål via chatten i løbet af webinaret.

Baggrund

Som virksomhed står du over for nye juridiske krav til din affaldshåndtering og optimering af affaldssortering. Fremadrettet skal alle virksomheder sortere deres affald i minimum de 10 samme fraktioner som private husholdninger og man skal kunne dokumentere aflevering.

Fra EU’s side bliver der stillet krav til at mange virksomheder skal afrapportere påvirkninger ift. bæredygtighed (Taksonomi, ESG og CSRD). Samtidig indføres der udvidet producentansvar for emballage og der indføres styrket affaldstilsyn på udvalgte virksomheder. Derudover har mange virksomheder udvalgt nogle af FN's Verdensmål, som de har ambitioner om at leve op til.

Nyt samarbejde mellem VERDIS og NIRAS

Det kan i dag være lidt uoverskueligt hvem man skal tage fat i for at få rådgivning til konkrete løsninger, som lever op til de nye krav. Vi har derfor indgået et nyt samarbejde med den innovative affaldsoperatør VERDIS - tidligere Urbaser. Sammen kan vi hjælpe jeres virksomhed gennem hele processen, så I både kan opnå miljømæssige og økonomiske gevinster samtidigt med at I lever op til de nye krav. 

Vi håber og tror på, at vores unikke model med en fusion af de to partneres viden og erfaring, kan være med til sikre jer de bedste løsninger. 

Indlæg

  • Nye rammevilkår for håndtering af erhvervsaffald - Udvidet producentansvar, EU Taksonomi, ESG og CSRD, styrket affaldstilsyn og krav til øget affaldssortering mm. Oplæg ved Henning Jørgensen og Lena Holm Christensen, NIRAS

  • Hvordan DANFIBER sikrer høj kvalitet i genanvendte materialer: Afsætning, håndtering og genanvendelse af fibermaterie med fokus på god kvalitet i genanvendelsen. Oplæg ved Niels Søgaard, DANFIBER

  • Reduktion af affaldsmængder og øget genanvendelse ved Aller: Hør om hvordan en systematisk indsats på virksomheden ALLER har resulteret i reducerede affaldsmængder og øget genanvendelse. Oplæg ved Heino Wibe, ALLER.

  • Gennemgang af affaldshåndtering hos TOPSIL. NIRAS har bistået TOPSIL med en gennemgang af deres nuværende affaldshåndtering og foreslået ændringer. Oplæg ved Majbritt Hald Horsholm, Topsil

  • Samarbejde mellem VERDIS og NIRAS: Hør om hvordan samarbejdet kan gavne jeres virksomheds affaldshåndtering og hvordan I opnår miljømæssige og økonomiske gevinster. Oplæg ved VERDIS og NIRAS

Praktisk

Tilmeld dig det gratis webinar via formularen herunder.

Webinaret afholdes online på Demio (ingen app installation nødvendig) tirsdag den 5. marts 2024 kl. 9-10.30

Webinaret er målrettet medarbejdere i virksomheder, som arbejder med affaldshåndtering, klimaregnskaber, generelle miljøforhold og bæredygtighed.

Tilmeld dig her

Vil du vide mere?

Lena Holm Christensen

Lena Holm Christensen

Seniorkonsulent

Allerød, Denmark

+45 6039 4419

Kasper Funch Vinding

Kasper Funch Vinding

Miljøplanlægger

Holbæk, Denmark

+45 5339 7249